Thalia Zedek přiveze do Kabinetu MÚZ kytarovou melancholii

05.02.2019 09:32 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Ani únor nebude chudý na zajímavé koncerty v brněnském Kabinetu MÚZ. Jeden z nich se odehraje 11. února, kdy vystoupí na jednom pódiu Thalia Zedek Band a duo Oswaldovi. Předprodej vstupenek probíhá v síti GoOut.

Thalia Zedek Band (US)
Do Brna se vrací americká kytaristka a písničkářka spojená s hudebním undergroundem již od sedmdesátých let minulého století. O deset let později formovala kapely Live Skull nebo Uzi. Spolu s Chrisem Brokawem založili kultovní Come, pod jejichž deskami jsou podepsána vydavatelství Sub Pop, Domino nebo Matador. Po zdárném vítězství v boji se závislostí na heroinu Zedek začala vydávat i sólová alba vycházející na Thrill Jockey ("Pontiak", "Lightning Bolt", "Tortoise"), kde ostatně vyšla i debutová deska v Brně vystupující kapely E (Thalia a členové Karate, The Neptune). Thalia Zedek se otevřeně hlásí k lesbické orientaci a její nahrávky popisují mezilidské vztahy, boje s démony, propady i krátké záblesky naděje. Hrubý nakřáplý hlas a přirozeně geniální kytarová hra vévodí i letošní novince s názvem "Fighting Season", na které ostatně hostují i J. Mascis z Dinosaur Jr. a starý známy Chris Brokaw z Come, kteří ovládnou druhou polovinu úvodní skladby "Band Again". Do Brna Thalia přijíždí se stejnou sestavou jako před dvěma lety, tedy klasická rocková sestava doplněná o klávesy a violu. Únorové pondělí bude ve znamení silné kytarové melancholie otírající se o blues a folk rockové balady.

Oswaldovi
Česko-italské kořeny a folk-spaghetti-rock. To je duo Oswaldovi, ve kterém se sešli Andrea Rottin (Dracula Farmers, Atlantic Cable, Neuvěřitelno) a Kateřina Malá (Unkilled Worker Machine). Hudební inspiraci vystopujeme v severoamerickém folku, soundtraccích spaghetti westernů, anglické psychedelické hudbě šedesátých let nebo v odrazech současné tuarežské psychedelické scény. Na svém kontě mají nespočet koncertů po celé Evropě a loňský desetipalec pojmenovaný "Songs About Persecution", inspirovaný příběhy uprchlíků.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY