Vyhrajte dvě vstupenky na koncert Alberta Leeho

06.02.2003 08:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Albert Lee
© facebook interpreta
Koncertní cyklus Prague International Blue Night láká do Prahy mnoho zahraničních umělců. Tentokrát přiváží opět muziku vysoké kvality a významnou osobnost hudební scény - Albert Lee & Hogan's Heroes (UK/US). Koncert se koná v úterý 11.2.2003 v pražském Lucerna Music Baru.

Albert Lee spolupracoval s Ericem Claptonem, Joe Cockerem, ex-stonem Bill Wymanem & The Rhytm Kings, Chrisem Farlowem And The Thunderbirds, Jerry Lee Lewisem, Emmylou Harris, Everly Brothers a mnoha, mnoha dalšími. Albert Lee je ceněn jak muzikanty a odborníky, tak i širokou veřejností. V roce 2001 obdržel Grammy v kategorii "nejlepší Country Instrumental Performance" a pět let v řadě byl volen čtenáři amerického časopisu Guitar Player nejlepším Country kytaristou.

Kapela Hogan's Heroes však nezůstává za svým frontmanem nikterak pozadu. Jedná se o zkušené muzikanty s dlouholetými zkušenostmi. Například výčet diskografie, na níž figuruje klávesista Pete Wingfielda, je skutečně obdivuhodná. Obsahuje stovky titulů, mezi nimiž se objevují taková jména jako Freddie King, Jimmy Winterspoon, Van Morrison, Chris Rea, The Everly Brothers, Paul McCartney a další.

Jako host vystoupí kanadský blues-rockový písničkář Marty Hall se svým českým spoluhráčem Pavlem Malinou. Marty Hall vychází z blues 30. a 40. let a je proslulý suverénní, citlivou hrou na kytaru a jistým pěveckým projevem.

My jsme pro vás společně s pořadatelskou agenturou Joe's Garage připravili speciální soutěž, která končí v neděli 9. února večer, o dva volné vstupy. Soutěž obsahuje pouhé tři otázky a vstoupit do ní můžete tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY