"Harmony Hall" a "2021" jako první dvě ochutnávky ze čtvrté desky Vampire Weekend fungují skvěle

25.01.2019 19:13 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Šest let uplynulo od doby, kdy o sobě Vampire Weekend dali naposledy vědět. Letošek však bude rokem, kdy se album "Modern Vampires of the City" dočká svého nástupce. A první dva kousky, které američtí indie rockeři zveřejnili, naznačují, že půjde o nástupce důstojného.

Počátkem roku 2016 formaci opustil Rostam, jeho duch však ve tvorbě Vampire Weekend žije dál. Podílel se ostatně na prvním z čerstvě zveřejněných songů, písni "Harmony Hall". A je jasné, že Ezra Koenig & spol. neztratili nic ze svého rozpustilého a přitom částečně melancholického výrazu. To ostatně potvrzuje i druhá zveřejněná skladba s názvem "2021" samplující tvorbu japonského skladatele Haruomiho Hosona.

Podle Koenigových slov skupina bude každý měsíc vysílat do světa dvojici nahrávek, až poté, v dubnu, vyjde celé album. Bude se jmenovat "Father of the Bride" a na dvou discích nabídne celkem osmnáct položek.

Obě novinky si můžete poslechnout níže. Patříte-li mezi hardcore fanoušky, můžete si úplně dole vychutnat příjemný loop "Harmony Hall" ve dvouhodinové smyčce, kterou kapela zavěsila na YouTube dva dny před zveřejněním celých písní.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY