Kafka Band je zpět. Vydává singl "Amerika", album bude následovat v březnu

25.01.2019 10:12 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Superskupina Kafka Band se znovu hlásí o slovo. Formace soustředěná kolem Jaroslava Rudiše a Jaromíra 99 vydává v pátek 25. ledna první singl z chystaného nového alba. Jmenuje se "Amerika" a kapela jej vyslala do světa i s doprovodným lyric videem z dílny Clada.

Druhá deska Kafka Bandu ponese stejný název jako pilotní singl a do obchodů s hudbou se dostane 15. března pod značkou Indies Scope. Inspirací k ní byla opět tvorba spisovatele Franze Kafky, tentokrát nedokončený fragment románu "Nezvěstný", vydávaný také někdy právě jako "Amerika".

Dle Rudišových slov se fanoušci dočkají výrazného posunu ve zvuku skupiny. "Opustili jsme koncept poloakustického projektu a více pracujeme s elektronikou. Album je také výrazně písničkovější než 'Zámek'. Silné téma románu 'Amerika' je moderní, chladná, odlidštěná společnost, kde nikdo nemůže spoléhat na soucit. Ten příběh je velmi aktuální. Jako hlavní hrdina knihy Karel Rossmann i my vyrážíme na pro nás doposud neprobádané území," říká.

Album "Amerika" vychází s podporou Literárního domu ve Stuttgartu. V místním divadle se také 18. března uskuteční německý křest alba. Následovat bude jarní turné po Německu a Česku. Kafka Band v jeho průběhu vystoupí mimo jiné v Drážďanech, Lipsku, Mnichově nebo v Praze.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY