Šílenství kolem Queen graduje, v první desítce českého žebříčku mají hned tři alba

25.01.2019 07:30 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Čtvrté prvenství bere v albové hitparádě soundtrack "Bohemian Rhapsody". Platí tak, že v roce 2019 ještě domácí žebříček nepoznal jiného vítěze než Queen. Navíc má skupina v Top 10 nově už tři desky. Ani rádia nehlásí změnu, z dalšího triumfu se proto může radoval LP.
LP - Girls Go Wild
© facebook interpreta
RÁDIA - LP získává s "Girls Go Wild" celkově už třetí vítězství. O tom, že americkou zpěvačku s italskými kořeny čeští fanoušci doslova zbožňují, i o jejích dvou vyprodaných květnových koncertech ve Foru Karlín jsme už psali v minulých komentářích. Tentokrát se tedy podívejme na zoubek statistikám. Se svým zatím největším hitem "Lost On You" zvítězila Laura Pergolizzi na přelomu let 2016 a 2017 celkem šestkrát, takže v tomto směru má ještě co dohánět.

Na dalších pozicích došlo k alespoň drobným změnám. George Ezra, mnohonásobný šampion ze závěru minulého roku, se znovu vrací na stupně vítězů. Tentokrát bere se "Shotgun" stříbro. Ava Max si pohoršila o jednu příčku a z dvojky klesá na trojku. Singl "Sweet But Psycho" byl před dvěma týdny nejhranější a možná ještě neřekl své poslední slovo.

Z domácích interpretů z éteru opět nejčastěji zněli Mirai. "Chci tančit" vyšlo loni v červenci s ambicí stát se letním hitem, ovšem přední pozice nevyklízí ani v mrazech. Aktuálně patří kapele čtyřka. V první pětici nadále zůstává i Xindl X, který dokazuje, že co se týče schopnosti psát hitové melodie, není žádné "Dřevo".

Do elitní desítky přece jen proniklo pár nových jmen. Imagine Dragons se do ní prokousali z minulého čtyřicátého druhého místa. Popularita této kapely je v České republice mimořádná, a tak se nemůžeme divit, že rádia zařadila do playlistů i singl "Bad Liar". Jeho novým maximem se stává sedmička, ale dá se čekat, že půjde ještě výš.

Také Lenny ochutnává s "Home" slast první desítky premiérově. Z devětadvacítky postoupila už na číslo osm. Posledním českým zástupcem mezi elitou jsou desátí Eddie Stoilow, jejichž "With You" poskočilo o šest pozic.

Z novinek dopadli nejlépe Mark Ronson a Miley Cyrus s "Nothing Breaks Like A Heart". Z nuly se dostali na třicáté čtvrté umístění. Osmačtyřicítku zabrali Gerard Way, bývalý hlas My Chemical Romance, a Lydia Night z punkrockových The Regrettes. O dvě pozice níže než jejich "Dasher" startují Mirai. Jejich další aspirant na budoucí hit se jmenuje "Otchi" a avizuje druhou studiovou desku.

Top 10 ČR - rádia:
  1. LP - Girls Go Wild
  2. George Ezra - Shotgun
  3. Ava Max - Sweet But Psycho
  4. Mirai - Chci tančit
  5. Xindl X - Dřevo
  6. Dean Lewis - Be Alright
  7. Imagine Dragons - Bad Liar
  8. Lenny - Home
  9. Dynoro & Gigi D'Agostino - In My Mind
  10. Eddie Stoilow - With You


    Queen - Bohemian Rhapsody (soundtrack)
    © facebook interpreta
    ALBA - A zase ti Queen. Kdo by to byl řekl, že kapela, jejíž nezaměnitelný hlas zemřel už v roce 1991, bude v dnešní době zase tolik v kurzu. Dokonce i letití skalní příznivci přiznávají: "Nemysleli jsme si, že se ještě takového oslavování Queenů dočkáme". Za všechno může film "Bohemian Rhapsody", který jenom v Česku vidělo v kinech už přes milion a čtvrt diváků. Tento týden navíc blockbuster získal pět nominací na Oscary.

    Freddie Mercury a spol. se v Top 10 vyskytují dokonce třikrát. Nestačilo jim prvenství soundtracku zmíněného filmového hitu a čtvrté místo "Greatest Hits". Čerstvě se do nejvyšších pater podívala také další výběrovka "Platinum Collection". Z minulé desítky se zlepšila na osmý post.

    Přehled předních míst tentokrát trochu nudí. Vždyť prvních šest pozic se od minulého týdne vůbec nezměnilo. Druzí zůstávají hiphopeři z labelu Milion+ s "Krtek Money Life", třetí Imagine Dragons prostřednictvím "Origins". Top pětku doplňují Lady Gaga a Bradley Cooper se soundtrackem "A Star Is Born". Dodejme, že film obdržel v oscarové bitvě dokonce osm nominací.

    Po minulém nečekaném propadu z dvojky až na dvacítku se trochu vzpamatovala Lucie. Její comebacková nahrávka "EvoLucie" se vrátila do první desítky, ovšem na stupně vítězů se z devátého místa dívá z uctivé vzdálenosti. Možná skupině pomůžou čerstvě oznámené nominace na Ceny Anděl. Akademici jí přiřkli hned tři příležitosti.

    Jediná novinka se nachází na čtyřicátém devátém řádku a potěší příznivce klasické hudby. Flétnový soubor I Flautisti - The London Recorder Quartet letos slaví deset let, což připomíná kolekce "Douce Dame Jolie".

    Top 10 - alba:
    1. Queen - Bohemian Rhapsody O.S.T.
    2. ▬ Milion+ - Krtek Money Life
    3. Imagine Dragons - Origins
    4. Queen - Greatest Hits (Remastered)
    5. Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star Is Born O.S.T.
    6. Ed Sheeran - Divide
    7. Imagine Dragons - Evolve
    8. Queen - Platinum Collection
    9. Lucie - EvoLucie
    10. Post Malone - beerbongs & bentleys

      Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 3. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY