Sigrid v "Don't Feel Like Crying" poprvé šlápla vedle. Tuctový song jí ale (konečně) může otevřít hitparádové brány

22.01.2019 15:46 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Pravidelní čtenáři musicserveru vědí, že pro Sigrid máme v redakci slabost a chválíme prakticky vše, co z této norské divošky vypadne (namátkou třeba zde nebo tady). Až do této chvíle. Nejnovější singl, píseň "Don't Feel Like Crying", je totiž zatím s přehledem jejím dosud nejslabším počinem.

Jen pro připomenutí - Sigrid je držitelkou titulu BBC Sound of... 2018. Vítězstvím v této anketě se jí sice po celých uplynulých dvanáct měsíců dostávalo dostatečného množství mediálního prostoru, co ale dosud stále chybí, je průlom v hitparádách (nejčastější umístění jejích skladeb hledejme mezi příčkami 20 a 60, zlato získala pouze za "Strangers", a to v chorvatském a skotském žebříčku).

Snad právě proto nyní mladá hudebnice vyráží do boje se songem, který je (na její vkus překvapivě) dosti tuctový. Tupý taneční beat, neobjevné aranže a nepříliš silná melodie jsou na hony vzdálené tomu, co jsme od ní zvyklí slýchat. Paradoxně však může být nevtíravost "Don't Feel Like Crying" přesně tím, co osloví mainstreamová rádia, a tím pádem běžné posluchače.

Píseň bude součástí Sigridina alba "Sucker Punch", které by mělo vyjít 8. března.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY