Žebřík 2002 v plném proudu

04.02.2003 17:19 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Žebřík 2002
© facebook interpreta
Již po jedenácté se uskuteční ŽEBŘÍK neboli slavnostní vyhlášení nejprestižnější čtenářské hudební ankety u nás. V lednovém a únorovém čísle zveřejňuje hlavní organizátor akce, renomovaný měsíčník REPORT, hlasovací kupon, prostřednictvím něhož mohou čtenáři vyjádřit svou vlastní představu o rozložení kvalitativních sil na poli tuzemské a zahraniční hudební i filmové scény. Hlasovat lze také prostřednictvím pořadu Noc s Andělem nebo na webových stránkách www.ireport.cz.

Výsledky domácí části pak budou živě odtajněny 14. března v Městské hale Lokomotivy v Plzni od 20 hod. na velkolepé osmihodinové akci, kterou si pod moderátorskou taktovku opět vezme režisér a herec Zdeněk Suchý. Celý podnik jako každoročně okoření účast oceněných hudebníků a filmařů a řada vystoupení špičkových interpretů na dvou samostatných scénách. Jak prozradil vydavatel REPORTU Jarda Hudec, koncertně se tentokrát představí např. Monkey Business, Kryštof, Lenka Dusilová, -123 min. a Skyline. Připravuje se, jak už se ostatně na vyhlášení těchto cen stalo tradicí, i několik pikatních vystoupení, realizovaných exkluzivně pro tuto příležitost.

Na hlavní scéně budou oceněni vždy první tři nejlepší v každé z deseti kategoriích. Chybět nebude ani kategorie trefně označená jako Průser roku. Vítězové obdrží sošku Tančící "R" z dílny výtvarníka Václava Česáka. Ještě před samotným ceremoniálem bude oficiálně zahájen nový ročník vyhledávací soutěže mladých kapel Jim Beam Music.

Na druhé scéně Global Connection - Culture & Contrasts uvidíme přední projekty taneční scény a world music, jako např. Stephunk T., Tam Tam Orchestra, Maradona Jazz + zahraniční hosty. V duchu "Culture & Contrasts" bude servírována nejen multikulturní hudba, ale také exotické nápoje a pokrmy a celá scéna bude mít speciální image.

Žebřík je jedinou domácí akcí tohoto formátu, kdy pouze a jen řadoví hudební příznivci rozhodují o výsledné podobě neokázalého večera a ke které se bezvýhradně kladně staví i samotní zainteresování z řad muzikantské obce. Celou akci bude natáčet Česká televize - štáb Noci s Andělem. Uzávěrka hlasování do Žebříku je 28. února.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY