Kabinet Múz to po Novém roce rozjíždí s We Are The City a Lesní zvěří

11.01.2019 09:58 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Nový rok je tady a pro Kabinet Múz to znamená další spoustu tanečních a koncertních akcí. Už 17. ledna se zde představí We Are The City (na snímku) a Lesní zvěř. Vstupenky lze zakoupit zde.

WE ARE THE CITY (Kanada)
Trio z kanadského Vancouveru toho za více než desetiletou kariéru stihlo opravdu dost. Za pár dní vychází v pořadí páté album těchto muzikantů s názvem "RIP", v hudební soutěži vyhráli 150 000 $ a nahráli soundtrack k norsko-kanadskému filmu "Violent". We Are The City hrají prog-rock. Silné melodie kočírované hráčskou dovedností. Pohrávání si s rytmy a beaty, zkreslené kytary a barevné tóny piana. Experimentální pop nebo, jak v jedné recenzi napsali, když trio přirovnali k "Eltonu Johnovi hrajícímu skladby Linkin Park". Nůžky jsou opravdu rozevřeny, ale možná jistější je popis "hymnický, pianem poháněný rock podobný raným Coldplay". Avizované nové album "RIP" má kapelu zase posunout dál. Na přípravě strávili více než dva roky a tentokrát vsadili na emotivní prog-pop opus pojednávající o intimním vztahu k smrti. Výsledný sound nahrávky si vzal na starost Matt Green (Frank Ocean, Paul McCartney...) a živou podobu konečně můžeme ochutnat i my.

LESNÍ ZVĚŘ
Kapela propojující živý drum'n'bass s nu-jazzem a psychedelií. Výsledkem je energická a zároveň hravá hudba plná hlukových ploch, smyček živých nástrojů a dravých tanečních motivů. Sestava ostřílených muzikantů, kteří svůj rukopis otiskli ve formacích jako Tata Bojs, Chorchestr, Umakart, Swordfishtrombones, Voodooyoudo...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY