Klip "Ecclesia Diabolica Catholica" je další temnou vizí Behemoth

10.01.2019 10:33 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Polští Behemoth před časem vydali nové studiové album "I Loved You At Your Darkest." Hodnocení jsou veskrze pozitivní, deska se probojovala do řady výročních žebříčků, fanoušci se - a je to tak asi v pořádku - rozdělili na tábor přijímající a tábor odmítající. Faktem přesto zůstává, že s těmito pekelníky se pojí pořádná dávka kontroverze, která osciluje mezi prvoplánovostí a promyšlenou sofistikovaností.

Jinak tomu není ani v nejnovějším videoklipu "Ecclesia Diabolica Catholica", který kapela příhodně vypustila se začátkem evropského turné. Nové video pokračuje v nastavené linii vizuálně vytříbených snímků, které už jsou pro polskou formaci standardní. Tentokrát se kombinují záběry na hrající muzikanty ukryté za černými, lebky připomínajícími maskami, s temnými vizemi dvou démonů. Jeden připomíná spoutaného, zmučeného anděla, jenž se snaží uvolnit ze sevření podivného předmětu, který nese na svých zádech a který velmi jasně připomíná katedrálu. Druhým je ukřižovaný tvor, jemuž z těla lezou ostré trny. I on se snaží uvolnit, leč marně. Zůstává jen prázdný hořící kříž, do něhož je zatlučeno velké množství hřebů.

Zmíněná koncertní šňůra zavede polské čerty společně s Wolves In The Throne Room a At The Gates i do Prahy. A to už za pár dnů, v sobotu 12. ledna. Brány pekel se toho večera otevřou ve Foru Karlín. Vstupenky budou k dispozici i na místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY