Tomáš Boček představuje pozdně-letně laděný klip "Don't Know Why"

14.12.2018 17:04 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Tomáš Boček navazuje na úspěch debutové písně "You Are" novinkovým singlem a videoklipem "Don't Know Why". Nahrávalo se ve studiu Soundevice pod producentským dohledem Borise Carloffa a výsledek vyšel pod značkou Tranzistor.

Novinka je přímočařejší i rytmičtější než předchůdce a sám autor ji popisuje slovy: "'Don't Know Why' jsem napsal letos v létě a není ani tak o lásce, jak by se mohlo zdát. V prvé řadě je o přítomném okamžiku a bezprostřední potřebě jeho sdílení s lidmi, ke kterým nás to táhne, ať už z jakýchkoli důvodů," komentuje píseň Boček a dodává: "Žít danou chvíli naplno a dát prostor všem emocím, těm pozitivním i těm negativním, je většinou ohromně osvobozující. Spousta lidí se ale bohužel některé z nich snaží neustále potlačovat."

Režii videoklipu si pod svá křídla vzala animátorka, ilustrátorka a fotografka Eliška Podzimková, která se může chlubit spolupracemi s Jamiem Oliverem či magazínem Vogue. Snímek se natáčel na střeše domu v Praze na Letné. I tato lokace má svůj důvod - Tomáš Boček se zde rád schází se svými přáteli. "Dlouho jsme s Tomášem řešili scénář a jednoho dne mě napadlo, že si prostě uděláme naši oblíbenou pohodu na střeše, jen k tomu tentokrát vezmeme kameru," vysvětluje Podzimková. A tak i když nyní za okny řádí ladovská zima (respektive tradiční vánoční blátíčko - pozn. ed.), přijdou záběry jednoho pozdně letního večera vhod.

Na příští rok má písničkář v plánu vydat EP.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY