Pam Rabbit debutuje singlem "Try". Doprovází ho artový klip

16.12.2018 16:45 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Nová tvář na hudební scéně Pamela Koky vystupuje jako textařka, zpěvačka a tanečnice street dance pod pseudonymem Pam Rabbit. Jednadvacetiletá kráska exotického arménského původu není úplnou novickou, začínala jako vokalistka Mikolase Josefa, kterého doprovodila například i na jeho ikonickém tažení Eurovizí 2018. Soutěž jí učarovala natolik, že se hodlá dalšího ročníku zúčastnit sama. A tak přichází s debutovým singlem "Try".

Text písně je založen na metafoře šachové partie, hry, při níž dochází k uvědomění, že nad soupeřem není možné vyhrát, pokud nedodržuje pravidla. "Songem bych chtěla předat sílu lidem, kteří se zasekli v nelehké životní situaci, kdy se k nim někdo nechová fér, ponižuje je a neváží si jich. Je důležité, aby znovu našli sílu zastavit tohle využívání a uvědomili si vlastní hodnotu," komentuje Pamela poselství singlu

Na realizaci debutu "Try" se podílel producent Joao de Carvalho, kterého Pam potkala na Eurovizi, a Boris Carloff. V Lisabonu k němu natočila artový videoklip s podmořskou tematikou, ve kterém sama s copánky vypadá jako Medusa a uplatňuje v něm svoje taneční vlohy. Atmosféra snímku je umocněna dramatickým počasím, drsnými mraky a větrem. V době natáčení se totiž Portugalsko zrovna potýkalo s nejsilnějším hurikánem za posledních 150 let. Výsledek je možná až moc artový, neosobní, stylizovaný a chladný, ale dávám plus za odvahu, snahu o vzdorovitost a přiblížení se světové produkci.

Už na leden mimochodem Pam plánuje vydat singl druhý, tentokrát taneční, inspirovaný kulturou drag queens a sebeláskou. Následovat by mělo celé EP.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY