Lucie se s netrpělivě očekávanou novinkou "EvoLucie" usadila na čele albového žebříčku

22.11.2018 14:06 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Fenomén Lucie znovu ukázal svou sílu. Kapela se vrátila po šestnácti letech s novou deskou "EvoLucie" a asi nikoho nepřekvapí, že s ní ovládla českou albovou hitparádu. V rádiích přidává celkově třetí triumf George Ezra, který se na vrchol vrací s hitem "Shotgun".
George Ezra - Shotgun
© facebook interpreta
RÁDIA - Minule se sice na nejvyšším stupínku usídlil Australan Dean Lewis s "Be Alright", dlouho se ale na piedestale neohřál. Na jedničku se vrací George Ezra se "Shotgun", britský miláček zdejšího publika, který u nás letos zahrál hned dvakrát a příští rok ho uvidíme v pražské Tipsport aréně. Mezi oba písničkáře se vklínila LP s "Girls Go Wild", která na stříbro poskočila až ze sedmé desítky. Nová deska "Heart To Mouth" vyjde už 7. prosince a jsme zvědavi, zda s ní Laura Pergolizzi přijede i k nám. Naposledy jsme ji v hlavním městě viděli v červenci.

Do první desítky vletěl producent Zedd, který nám v singlu "Happy Now" představuje hlas zpěvačky z Alabamy Elley Duhé. Rusko-německý DJ a hudebník zatím s touto písní pronikl mezi elitu jen v několika zemích, například v Norsku, Nizozemsku nebo Malajsii. Nyní se přidává i Česká republika.

Druhá polovina Top 10 je výhradně česká a slovenská. I když zdejší interpreti stále často poukazují na to, jak je pro ně v dnešní době těžké dostat se do éteru, poslední týdny domácí tvorbě docela přejí. Šestku uloupili Kryštof s "Naviděnou", sedmičku Mirai zásluhou "Chci tančit" a na osmičku poskočil slovenský Peter Bič Project s baladou "Where Did You Go". Místo se na špičce našlo i pro Xindla X a Lucii.

Z novinek se zadařilo Panic! At The Disco, kteří se s "High Hopes" vmáčkli do horní poloviny žebříčku. Jsou devětačtyřicátí. Pětašedesátku okupuje americký rapper a zpěvák NF s "Lie", což je docela překvapivé. Podle Wikipedie jsme totiž dosud jedinou evropskou zemí, kde se song dostal do oficiálního žebříčku. Z domácích interpretů vyšplhala nejvýše Lenny, které před startem podzimního turné zpívá o tom, že nejlépe je doma. S "Home" si zabrala sedmdesátý třetí řádek.

Top 10 ČR - rádia:
  1. George Ezra - Shotgun
  2. LP - Girls Go Wild
  3. Dean Lewis - Be Alright
  4. Jonas Blue - Rise (feat. Jack & Jack)
  5. Zedd & Elley Duhé - Happy Now
  6. Kryštof - Na viděnou
  7. Mirai - Chci tančit
  8. Peter Bič Project - Where Did You Go
  9. Xindl X - Dřevo
  10. Lucie - Nejlepší, kterou znám


Lucie - evoLucie
© facebook interpreta
ALBA - Na to, aby člověk tušil, jaká deska je momentálně v České republice nejprodávanější, nepotřebuje sledovat žádný žebříček. Humbuk kolem Lucie mluví za vše - vždyť na nahrávku "EvoLucie" se čekalo šestnáct let, navíc ji kapela v těchto dnech představuje na halovém turné. Většina recenzí se shoduje, že album je řemeslně dobře udělané, ale tak nějak už to není ono. Bude zajímavé sledovat, zda k podobnému závěru dojdou i posluchači, nebo se s populární čtveřicí budeme na čele setkávat ještě dlouhé týdny.

Dvojka zbyla na Imagine Dragons. Američtí pop-rockeři jsou u nás tak žádaní, že nebýt comebacku Lucie, takřka určitě by zvítězili. Ještě pár týdnů nazpět bodovali v první desítce s loňským albem "Evolve", na jehož úspěch "Origins" plynule navazuje. Ovšem ani na nejsledovanějších trzích se nahrávce nepodařilo zvítězit. V USA zůstala rovněž na dvojce, v Británii dokonce vykřesala pouhé deváté místo. U nás tento týden Draci ukořistili alespoň jeden triumf - s písní "Bad Liar" kralují pořadí digitálních singlů, druhá je navíc v této statistce jejich další skladba "Natural"

V nabité konkurenci se tedy Queen ani tentokrát nedočkali prvenství se soundtrackem filmového hitu "Bohemian Rhapsody". Minule už po vítězství pokukovali, nečekaně jim ho ale sebral Marian Vojtko s kompilací "Muzikál". Ta hned ve druhém týdnu úplně vyklidila první desítku a klesla až na patnáctku. Freddie a spol. sice na stupních vítězů setrvali, musí se ale spokojit s bronzem.

Čtvrté místo zapisuje rapper Lil Peep, o jehož hudbu je i posmrtně zájem. Zemřel loni v listopadu v pouhých jednadvaceti letech a nyní vyšla druhá část jeho alba "Come Over When You're Sober". V první pětici se udržela Lucie Vondráčková s albem "Růže".

Novinkami se to v Top 10 tentokrát jen hemží. Kromě třech zmíněných v ní najdeme ještě další dvě. Tři sestry na sedmičce hlásí "Svobodu ředkvičkám" a za překvapení považujeme až deváté umístění pro Muse. Britové totiž novou desku "Simulation Theory" příští rok dovezou i do pražské O2 areny a fanouškovskou komunitu u nás vždy měli početnou.

A zmiňme ještě jeden čerstvý titul, navzdory tomu, že mu první desítka zůstala uzavřena. Legendárním The Beatles vyšlo v reedici jejich "White Album" a fanoušci jej poslali na osmnácté místo.

Top 10 - alba:
  1. N Lucie - EvoLucie
  2. N Imagine Dragons - Origins
  3. Queen - Bohemian Rhapsody O.S.T.
  4. N Lil Peep - Come Over When You're Sober, Pt. 2.
  5. Lucie Vondráčková - Růže
  6. Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star Is Born
  7. N Tři sestry - Svobodu ředkvičkám
  8. Queen - Greatest Hits (Remastered)
  9. N Muse - Simulation Theory
  10. Lvcas Dope & DJ Wich - Diamant

    Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 46. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY