Kylie Minogue ve Vídni dokázala, že i s málem jde nadělat hodně muziky

17.11.2018 20:00 - Tomáš Navrátil | foto: facebook interpreta

Popová disco diva Kylie Minogue si ke svým padesátým narozeninám nadělila výborné album "Golden", a jak u ní bývá zvykem, vyrazila s ním i na světové turné. Prahu sice letos vynechala, ale Vídeň je pro mnohé blíže než naše metropole, a proto jsme se na ni vydali podívat právě k rakouským sousedům.

Live: Kylie Minogue

místo: Gasometer Bank Austria Halle, Vídeň
datum: 14. listopadu 2018
setlist: Golden, Better the Devil You Know, In Your Eyes, A Lifetime to Repair, Blue Velvet, Confide in Me, Shelby '68, Wow, Can't Get You Out of My Head, Slow, Kids, The One, Stop Me From Falling, Wouldn't Change a Thing, Especially for You, Lost Without You, All the Lovers, New York City / Raining Glitter / On a Night Like This, The Loco-Motion, Spinning Around, Love at First Sight, In My Arms, 2 Hearts, Dancing

Kylie Minogue Prahu navštívila hned třikrát za sebou. Poprvé už v roce 2008, kdy propagovala návratové album "X". Hned následující zastávkou se stala sousední Vídeň, a to bylo na dlouhých deset let naposledy, kdy se Kylie do Rakouska podívala. Praha si ještě její sympatický sex-appeal užila s velkolepými vodotrysky a surrealistickými dekoracemi, ale v roce 2014 už O2 arenu naplnit nedokázala. "Golden Tour" se stalo o poznání méně velkolepou událostí, ale i tak turné čítá čtyřiadvacet zastávek, ta vídeňská byla již šestnáctou v pořadí.

Kylie Minogue live
© facebook.com/kylieminogue
Kylie do Vídně dorazila ve středu 14. listopadu a místem jejího vystoupení se stala koncertní hala v městské části Gasometer. Už na první pohled tento prostor zarazí dost malou kapacitou. Tvoří ji jen jeden balkón pro sedící a pak prostor na stání, kde i když stojíte v zadní části u baru, pořád máte pocit blízkosti pódia. Hlavní stage se skládala jen z jednoduché rampy a celý zadní prostor zabrala velká obrazovka - toť vše. Pokud už jste nějaký koncert Kylie Minogue viděli, víte, že její show zahrnují velké množství výtahových ramp, vodotrysků a spoustu detailů, které diváka nutí těkat očima z jedné strany na druhou, protože se všude děje něco zajímavého. Tentokrát si zpěvačka vystačila jen s pár tanečníky v kovbojském a velkými dveřmi, které v průběhu vystoupení měnily svoji podobu stejně tak, jak zpívající diva měnila své kostýmy. A světe div se, ono to dokonale stačilo.

Večer odstartoval úderem osmé hodiny s dvojicí DJů Sonic Yootha. Pánové předvedli ničím zajímavý setlist několika discofláků a pak za doprovodu vlažného potlesku odkráčeli do stanice zapomnění. K tomu správnému rozproudění došlo s úvodními tóny titulní skladby desky "Golden". Kylie má výhodu v tom, že její diváci jsou často párty chtiví, a proto se celá hala začala vlnit do rytmu od samého začátku. Zpěvačka házela jeden laškovný pohled za druhým a za převádění předem nachystaných choreografií si postupně podmaňovala celý prostor.

Co vždy nejvíce fanoušky zajímá, je, jak budou naživo fungovat skladby z aktuálního alba. Kylie jim věnovala velkou pozornost a jejich časté "ooooouuu ooooouuuu" měly u publika vždy sborovou odezvu. Dokonce si v setlistu své místo našla i výborná "Lost Without You", která je součástí až deluxe edice, nebo nikdy nevydaná disco skladba "New York City".

Kylie Minogue live
© facebook.com/kylieminogue
Během večera se kromě zbrusu nových písniček objevila i spousta starých hitovek, které mají u publika vždy jasný úspěch. Skladby jako "Can't Get You Out of My Head", "Slow" nebo "All The Lovers" jsou samozřejmostí, jen je škoda, že alba "Light Years" a "Fever" si pro sebe opět ukradla ten největší prostor. Z desky "Kiss Me Once" nezaznělo vůbec nic a taky by neuškodilo oprášit kousky jako např. "I Believe In You" nebo "Red Blooded Woman".

Co naopak potěšilo, bylo velkolepé zastoupení alba "X". Pecky "Wow" a "The One" jsou pevnou součástí koncertního setlistu. Kylie ale v rámci přídavků předvedla i skvělou "In My Arms" a rovněž "2 Hearts", u které si již skoro nepamatovala slova. Jednalo se tak o příjemnou omluvu za to, že její opětovná návštěva Vídně trvala tak dlouho.

Zpěvačka po celý večer hojně komunikovala s publikem, které jí vše oplácelo ohromnými potlesky a dokonce (na rozdíl od Čechů) Rakušáci znají i texty, takže mohlo dojít i k několika sborovým refrénům. Pánové v uplých tričkách tancovali jak na jevišti, tak i pod jevištěm a vzduchem lítaly konfety a flitry. I když většina osazenstva věkově patřila do kategorie 30+, všichni se dokázali odvázat a užít si popovou diskotéku jako za starých časů.

Kylie Minogue dokázala, že i bez technických vychytávek jde udělat plnohodnotná, barevná a zábavná show. Její charisma si dokáže podmanit jakýkoliv počet přihlížejících a Vídeň jí vše oplatila nekončícím skandováním. Tady nešlo o posunování koncertních hranic, ty již australská kráska posunula během své kariéry několikrát. Zde šlo hlavně o ryzí zábavu, a ta za celé dvě hodiny ani na vteřinu nepolevila.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY