HIM jsou mrtví, ať žijí Flat Earth a jejich debut "None For One"

16.11.2018 14:24 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Nikde není statisticky zaevidováno, kolik zlomených srdcí způsobil rozpad populární finské formace HIM, ale jistě jich nebylo zrovna málo. Alespoň některá z nich může dát opět dohromady debut nové formace Flat Earth, která je složená právě ze členů HIM - kytaristy Mikka Lindströma a bicmana Mika Karppinena.
7/10

Flat Earth - None For One

Skladby: Subhuman, Blame, Given Time, Cyanide, None For One, The Glow, Noble Swine, Limelight, Freedoom, Blunt, Kill My God
Vydáno: 9.11.2018
Celkový čas: 45:46
Vydavatel: Drakkar Entertainment

Řadu exčlenů HIM ještě doplňuje bývalý basák Amorphis Niclas Etelävuori a zatím nepříliš známý zpěvák Anttoni Pikkarainen, který působí v kapele Polanski. Co od Flat Earth čekat? Přesně to, co byste od bývalých členů HIM čekali. Pokračují tam, kde skončili se svou bývalou skupinou. Zřejmě to nebyl nedostatek inspirace a chuti hrát emo-rock, co rozpad finských hvězd zapříčinilo.

Debut "None For One" má jedinou, zato zásadní vadu. Za mikrofonem nestojí Ville Valo, ale Anttoni Pikkarainen, který se výrazově sice Valovi podobá, ale pěvecky je někde o kategorii, možná i dvě níže. Dobré skladby tak oslabuje trochu ukňouraný, mnohdy lehce falešný zpěv. Pravdou je, že po vícero posleších si na něj začínáte zvykat, ale stále se jedná o slabinu Flat Earth. Některé skladby ale rozhodně stojí za pozornost. Výborná emotivní "Blame" či epická a atmosférou typicky severská "Given Time" jsou pozoruhodná díla. Už méně muzikantům sluší, když přidají rychlostní stupeň, jako v případě "Noble Swine". Baladická tvář kapele sedí o poznání víc. Uvidíme, co se do budoucna z placaté země ještě vyklube, našlápnuto má po debutu slušně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY