Prostě jen takovej pohodovej večer s Wild Nothing

24.03.2019 11:13 - Jaroslav Hrách | foto: Jan Kuča

Trvalo to dlouho, ale nakonec k nám po dlouhých deseti letech, co je na světě, americká kapela Wild Nothing zavítala. Dreampopoví Wild Nothing v čele s Jackem Tatumem svým fanouškům představili loňskou nahrávku "Indigo" a nezapomněli ani na starší tvorbu. Koncert v Rock Café se nesl v příjemně zasněné atmosféře.

Live: Wild Nothing

místo: Rock Café, Praha
datum: 12. března 2019
support: February, Mayen

Wild Nothing, Rock Café, Praha, 12.3.2019
© Jan Kuča
Na hudební scéně se pohybují už dlouhých deset let, vydávají na kultovním labelu Captured Tracks vedle známých jmen jako Mac DeMarco či DIIV, avšak do Prahy poprvé zavítali teprve teď v březnu. Řeč je o americké dreampopové formaci Wild Nothing v čele s hudebníkem Jackem Tatumem. V pražském klubu Rock Café hudebníci svým fanouškům představili poslední desku "Indigo" a samozřejmě také hity z desek předchozích.

Program byl hudebně velmi nabitý, kapele předskakovali ostravští February a pražští Mayen, což bylo možná až zbytečné. Pojďme se tedy zaměřit rovnou na Wild Nothing, na které stejně od začátku večera všichni čekali.

Po krátkém zpoždění, které bylo zapříčiněno dodatečným zvučením, dorazila pětice muzikantů na pódium a s patřičnou lehkostí odstartovala show poněkud starší skladbou "Nocturne" ze stejnojmenné desky. V klubu pomalu zavládla uvolněná atmosféra a téměř okamžitě pohltila snad každého návštěvníka.

Wild Nothing, Rock Café, Praha, 12.3.2019
© Jan Kuča
Formace byla sehraná, avšak i přesto působila poměrně nevýrazně. Veškerou pozornost si pro sebe ukradl frontman a sympaťák už od pohledu Jack Tatum. Usmíval se do publika, sem tam prohodil nějakou tu větu a hlavně si celé vystoupení naplno užíval. Charisma mu rozhodně nechybělo.

Co se týče volby klubu, Wild Nothing by se podle mě víc vyjímali třeba v Paláci Akropolis nebo v Divadle Archa, kde by mohli dosáhnout mnohem zasněnější atmosféry, ale nakonec i to Rock Café se dalo přežít a užít. Unášet se zvukem kytar, pohupovat se ze strany na stranu a nemyslet na žádné starosti.

Něco tomu přesto chybělo. Od Wild Nothing se sice neočekávaly žádné velké hity, jejich hudba taková není, ale možná by vystoupení neuškodil trochu větší spád. Těžko se hledá nějaký výrazný moment celého koncertu. Byl to prostě jen takovej pohodovej večer, kdy skupina hraje přesně tak, jak se od ní očekává.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY