Xindl X a Jananas zapojili do videoklipu k nové hymně Světlušky "ZZZ" spoustu známých tváří

06.11.2018 17:52 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

I ten největší morous si nejspíš bude po zhlédnutí nového videoklipu Xindla X a Jananas zpívat "zzzzzzz".Tento jednoduchý popěvek se totiž stal ústředním motivem singlu, který je zasvěcen Nadačnímu fondu Českého rozhlasu Světluška. A Ondřeji Ládkovi, Janě Infeldové a Janu Vávrovi se podařilo napsat skutečně optimistickou píseň. "Shodli jsme se na tom, že nechceme nic smutného a melancholického, ale naopak veselou písničku s pozitivní energií," dodává za Světlušku Šárka Jurásková.

Videoklip spojil celou řadu známých tváří. Tabulku se slovy v něm ukazují například moderátorka Lucie Výborná, sportovní komentátor Robert Záruba, kardiochirurg Jan Pirk, herci Dana Morávková, Tereza Kostková, Lukáš Pavlásek či Richard Genzer, skupina Slza nebo písničkář Voxel. Mohlo by se zdát, že realizace takového nápadu byla poměrně snadná záležitost, režisér Radim Věžník však tento mylný dojem vyvrací.

"Vzhledem k časové vytíženosti našich speciálních hostů se muselo natáčet značně nechronologicky. A to jsem chvílemi opravdu docela trnul, abychom s i pečlivě rozepsaným plánem, za který by se nemusela stydět ani NASA, nakonec natočili vše a nic nechybělo. Naštěstí to dobře dopadlo!“ vzpomíná Věžník a oceňuje, že se zapojili i samotní nevidomí.

Dodejme, že písnička "ZZZ" se nachází na novém albu Xindla X "Sexy Exity" a jistě zazní i na blížícím se podzimním turné, které vyvrcholí 18.-20. prosince třemi koncerty v pražském Lucerna Music Baru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY