Jay Z chce skončit s hudbou

23.01.2003 10:39 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Jay Z
© facebook interpreta
Černošský rapper číslo jedna, Jay Z, oznámil, že hodlá natočit ještě jednu desku a pak dát hudebnímu byznysu vale. Po vzoru Eminema se totiž hodlá vrhnout na dráhu filmového herce: "Přijde čas, kdy cítíte výzvu zkusit to někde jinde."

Jay Z, jehož posledních pět desek vystoupalo na nejvyšší příčku amerického žebříčku - včetně loňského dvojabla "Blueprint 2", plánuje natočit ještě jednu poslední desku. Bude se jmenovat "Black Album" a doprovázet by ji měl autobiografický román, na kterém Jay Z právě pracuje. Jak sdělil agenturám, na poslední desce chtěl mít jednu píseň s Princem. Ten s ním odmítl spolupracovat na "Blueprint 2", ale podle Jay Z-ho není jejich spolupráce vyloučena. Po desce se pustí do filmu. Nebude to jeho první, jeho nahrávací společnost R.O.C. už pár let točí černošské komedie, ve kterých si šéf Jay Z občas zahraje nějaký ten štěk. Tentokrát by ale mělo jít o profesionální produkci velkého studia.

Jay Z prodal za svoji kariéru více než třicet milionů desek a stal se nejzářivější hiphopovou hvězdou. V současnosti s ním nese srovnání snad jedině Eminem, a to nesmíte počítat počet hitů, kterých má Jay Z alespoň za oceánem několikrát více. V současnosti boduje v žebříčcích se singlem "03 Bonnie & Clyde", duetem se zpěvačkou z Destiny's Child, Beyonce Knowles, která je jeho snoubenkou.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY