No Name zahrají akusticky v osmnácti českých městech. Na turné představí i unikátní nový singl

16.11.2018 18:12 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Slovenská kapela No Name si již řadu let drží v České republice obrovskou popularitu, proto není divu, že po naší zemi pravidelně absolvuje dlouhé koncertní šňůry. Ta další bude celá unplugged a skupina s ní navštíví hned osmnáct českých měst.

"Akustické turné je vždy chuťovka, nejde o velké halové koncerty, ale o speciálně aranžovaný program, kdy se s publikem intenzivněji komunikuje, vtipkuje, kdy je divák mnohem více vtažen do dění koncertu. My tento druh koncertování milujeme. Právě kontakt s publikem je přidaná hodnota živého hraní. Považuji to za stejně důležitou součást koncertu, jako jsou písně," uvádí k nadcházející šňůře zpěvák Igor Timko.

Během vystoupení na "Dermacol NO NAME Acoustic tour 2019" zazní samozřejmě všechny známé hity této košické kapely. Chybět tak nebudou například songy "Čím to je", "Žíly", "Prvá", "S láskou" či "Ty a Tvoja sestra". Dojde ale i na jednu novinku, která se teprve dostává do rádiového éteru. Song "Ži...a nech žít" kapela nahrála ke 100. výročí založení Československa a Igor ji otextoval a nazpíval slovensky a česky.

"Z hudebního hlediska jde o 'precedens', protože skladba v sobě zahrnuje dva jazyky, česky je to žij, slovensky ži. Chtěli jsme poukázat na jedinečný diplomatický počin, kdy Masaryk a Štefánik přesvědčili celý svět, že onoho času bylo nutné, aby vznikl jednotný stát, Československo. Proto je píseň nazpívaná jedním zpěvákem, ale ve dvou jazycích. I tímto výrazovým prostředkem jsme chtěli poukázat na stoleté období Slováků a Čechů a upozornit na jedinečné vnímání slovenského a českého jazyka, na soužití, vztahy…" dodává Igor Timko.

Připomeňme, že turné No Name odstartuje již začátkem února příštího roku. Seznam českých zastávek najdete níže. Aktuální informace kapela taktéž pravidelně zveřejňuje na svém webu.

5.2. Zlín - Kongresové centrum
6.2. Jihlava - DKO
12.2. České Budějovice - DK Metropol
13.2. Pardubice - Dům kultury Dukla
14.2. Náchod - Městské divadlo Dr. Josefa Čížka
18.2. Opava - Slezské divadlo
20.2. Znojmo - Dukla konferenční a společenské centrum
26.2. Cheb - KC Svoboda
27.2. Karlovy Vary - Grandhotel Ambassador Národní dům
28.2. Chomutov - Městské divadlo
2.3. Plzeň - Měšťanská beseda
15.3. Český Těšín - Těšínské divadlo
20.3. Písek - Divadlo Fráni Šrámka
21.3. Liberec - Dům kultury
26.3. Olomouc - NH Collection Olomouc Congress
27.3. Ostrava - Dolní Vítkovice - multifunkční aula Gong
4.4. Brno - Mahenovo divadlo
11.4. Praha - Forum Karlín



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY