Ty Nikdy Label vyráží na turné s novou deskou "Akta X"

26.10.2018 10:58 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Poctivý rap plný různorodých názorů a postojů, zdravá drzost, punchlines i lyrika. Toho všeho je plné velmi očekávané druhé album Ty Nikdy Labelu "Akta X", které dostalo výsledný sound v Red Bull Music Studios v Berlíně. S novým albem vyrazí Label také na tour, která startuje 2. listopadu.

S novou deskou si skupina rapperů, jmenovitě Idea, Rest, Boy Wonder, Paulie Garand, MC Gey a Matys, dala na čas. Na první album, které vydala v roce 2012 pod názvem "Label", navázala až po šesti letech. "Nikdo z nás nevěřil, že by mohlo vzniknout. Ale je tady a já jsem rád, že se nám v dnešní době, kdy texty moc velkou roli nehrajou, povedlo napsat album se stejným přesvědčením jako v roce 2012," říká šéf labelu Idea o počinu, na jehož výsledné podobě se podílelo všech šest MC's.

Album, které obsahuje dvanáct skladeb s údernými texty plných pravd, tradičně vtipných urážek a slovních hříček, je mozaikou silných témat i hravějších záležitostí. Řada z MC's se představuje v polohách a tématech, které pro ně nejsou úplně běžné. Všichni si ale drží svou osobitost. Skladby jsou unikátní tím, že na většině z nich je slyšet všech šest MC's. Vedle nich se na beatech podíleli producent alba Kenny Rough, DTonate, Fatte a Inphy.

Druhé labelové album se nahrávalo na konci května v Red Bull Music Studios v Berlíně. Kromě toho je na desce i jeho bookletu, jehož grafiku navrhl Jan Kloss, cítit atmosféra čtvrti Kreuzberg, kde studio sídlí. Z Berlína si parta MC's přivezla i dva videoklipy, a to ke skladbě "Málo z nás" a prvnímu songu "Han Solo".

S nový albem vyrazí Ty Nikdy Label také na tour, která startuje 2. listopadu a končí 14. prosince.

Zastávky Akta X tour:

2. 11. - Olomouc S Klub
9. 11. - Ostrava Brickhouse
23. 11. - Plzeň Papírna
24. 11. - Bratislava Babylon
7. 12. - Hradec Králové Denoche Music Hall
14. 12. Brno Fléda



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY