Mig 21 křičí do světa "Hurá!" a posílají lampion štěstí Havlovi

14.10.2018 10:31 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Mig 21 na sebe strhli pozornost již v létě, když se přidali na stranu Tomáše Kluse v souvislosti s nevystupováním na akcích, které sponzorují firmy premiéra Babiše. A političtí jsou tak trochu i v novém klipu "Hurá!", v němž v závěrečné pasáži posílají lampion štěstí bývalému prezidentu Havlovi. Co se týká nového alba, s tím nás bezmála čtyři roky napínají. Vypadá to, že si na něj budeme muset ještě chvíli počkat. Proto v mezipauze alespoň přicházejí s novým videem k této vítězoslavné písni, které točil David Ondříček u Vltavy.

"Je to riskantní volba, to si všichni, včetně Davida, samozřejmě uvědomujeme, ale nebylo tomu jinak ani před sedmnácti lety, když nám David točil klip k písni 'Snadné je žít'," tvrdili krátce před natáčením s velkou nadsázkou členové kapely.

"Byl jsem moc rád, že mě MIG 21 oslovili. Jejich hudba je hravá a inspirativní. Nedávno jsem je viděl live a neskutečně jim to šlape," říká režisér Ondříček. "S Jirkou Macháčkem se známe od filmu 'Samotáři' a spolupráce s ním je pro mne radost. Písnička 'Hurá!' v sobě mísí humor a emoce, a to je to, co miluju. Když jsem si ji pouštěl, tak jsem ji bral jako poctu někomu, koho jsme měli rádi a kdo tady s námi už není. Z toho jsem vycházel u scénáře. Realizace byla dobrodružná, velice punková a podomácku. Dost nás to bavilo. Prostě HURÁ! natáčení. Za kamerou stál Richard Řeřicha, s kterým jsem natočil tři filmy a množství klipů a reklam," dodává.

Hurá! vykřikují nejenom v nové písničce, ale tento název se objevuje i v jejich podzimní šňůře. "Hurá je pro nás vyjádřením jakéhosi nečekaného, překvapivého štěstí," říkají členové kapely k volbě letošní vlajkové lodi celého turné, které má být neodolatelně barevné, zářivé, tančící a veselé.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY