Korben Dallas zavítají do Prahy a Brna s polským houslistou Adamem Baldychem

02.10.2018 17:43 - Hana Bukáčková | foto: Maria Slezáková

Bratislavští Korben Dallas se vracejí po půlroční pauze. Během ní zpěvák Juraj Benetin s manželkou přivedl na svět druhého potomka, zbytek sestavy si odskočil k projektu Tugriki s Dorotou Barovou. Nyní jsou všichni zpět v plné síle, aby odehráli krátké turné se speciálním hostem, polským jazzovým houslistou Adamem Baldychem. Ten i přes svůj mladý věk už stihl spolupracovat s mnoha předními jazzmany, jako jsou Billy Cobham nebo Jim Beard.

Kromě koncertů na Slovensku společně odehrají i dvě vystoupení v České republice. V pondělí 15. října se představí v pražském Paláci Akropolis, den nato vystoupí v brněnské Flédě. Jako ochutnávku spolupráce s Baldychem kapela zveřejnila novou skladbu "Vo výťahu", která je první novou věcí po roce a půl od vydání posledního alba "Stredovek", za které se jí dostalo pochvalné kritiky.

"Měli jsme dosud velké štěstí na lidi, se kterými jsme mohli spolupracovat, ať už to byla kapela Zrní, Aneta Langerová nebo Jana Kirschner," říká Benetin a dodává: "Někdo z první jazzové ligy nám dosud chyběl, nyní jsme si sbírku doplnili. Posluchači tak budou moci slyšet naše písničky v nové podobě, která však vyznívá velmi přirozeně. Adam je vzácný hudebník, který v sobě spojuje virtuózní zvládnutí nástroje, široký hudební rozhled, ale hlavně schopnost procítit různé druhy hudby a najít si ve skladbě své místo tak, aby absolutně zapadl do celku."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY