The Rasmus vystoupí v úterý v brněnském Sonu

27.09.2018 14:05 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Finská rocková skupina The Rasmus v čele s Laurim Ylönenem opět zavítá do České republiky. Po roce, kdy muzikanti vyprodali pražskou Lucernu, letos oznámili pokračování stejnojmenného turné "Dark Matters Tour" a znovu se představí českému publiku, tenktorát v brněnském Sonu.

Kariéra finského kvarteta The Rasmus připomíná splněný klukovský sen. V roce 1994 to byla jen parta středoškoláků snících o koncertování v rodném městě a po čtrnácti letech zde máme nejznámější finskou rockovou kapelu, za kterou stojí tisíce fanoušků po celém světě. Kapela oficiálně vznikla v roce 1994, tehdy ještě pod názvem Rasmus, a koncem roku 1995 vydala své první album "Peep", které se záhy po svém vydání stalo zlatým. Stejného ocenění se dostalo i další desce "Playboys" a věhlas kapely rostl geometrickou řadou. Následovalo čilé koncertování po celé Evropě, které dopomohlo k rostoucímu zájmu o kapelu také v dalších evropských státech.

Již celosvětového ohlasu se později dostalo deskám "Into" a "Dead Letters", které trhly dosavadní prodejní rekordy a také přinesly kapele mnoho nominací a ocenění, například v soutěžích MTV Awards, MTV Latin, Emma Gaala, Nordic Music Awards a dalších. Singl "In The Shadows" z desky "Dead Letters" vedl hitparády v celé Evropě a stal se nejčastěji rotovaným klipem MTV Europe.

Jako support se představí italští The Shiver a Overlapls, začátek akce je plánovovaný od 19 hodin.

Vstupenky jsou stále k dispozici, a to v ceně 850 Kč v rámci agentury Obscure Promotion, nebo v klasických sítích Ticketportal od 950 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY