Tremonti zahřmí v brněnském Semilassu

20.09.2018 20:38 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Mark Tremonti, kytarista Creed a Alter Bridge, míří se svou kapelou, kterou pojmenoval dle vlastního příjmení, do brněnského klubu Semilasso. Zde odzpívá aktuální nahrávku "A Dying Machine" a k tomu výběr toho nejlepšího ze všech dosavadních studiových alb.

Americký kytarista Mark Tremonti patří již řadu let mezi absolutní špičku na metalové scéně. Tuto pozici si během dvou desetiletí vydobyl nejen fungováním v kapelách Alter Bridge a Creed, kde stál u zrodu většiny největších hitů těchto dvou skupin, ale i díky své vlastní kapele Tremonti. Během dosavadní hudební kariéry prodal více než čtyřicet milionů nahrávek a obdržel řadu prestižních cen, mezi kterými nechybí ani Grammy.

Od vzniku kapely Tremonti v roce 2012 on a jeho kolegové Eric Friedman (kytara, basa) a Garrett Whitlock (bicí) nahráli celkem čtyři alba. Vše odstartoval debut "All I Was", který se na trhu objevil v červenci roku 2012. O tři roky později následovalo album "Cauterize", kterému se velmi dobře dařilo v řadě žánrových hitparád. Svoji silnou pozici kapela Tremonti zpečetila v roce 2016 titulem "Dust". Právě s tímto albem se poprvé představila živě i fanouškům v České republice, kteří ji přijali s nadšením.

V letošním roce Mark Tremonti vytvořil působivý koncept i doprovodný román pro čtvrté studiové album Tremonti. Aktuální studiová deska "A Dying Machine", která vyšla 8. června u společnosti Napalm Records, je zároveň prvním koncepčním albem v jeho kariéře. Skladby jsou inspirovány příběhem, který se zrodil během posledního turné Alter Bridge. Odehrává se na přelomu příštího století, kdy se lidé a vyrobené bytosti, nazvané vessels (nádoby), pokoušejí o společnou existenci. Román, jehož autory jsou sám Mark Tremonti a John Shirley, má u fanoušků velký úspěch a lze jej objednat na www.marktremonti.com.

Kdo sleduje kariéru Marka Tremontiho, moc dobře ví, že síla jeho písní je především v jejich živém podání. Přesvědčit se o tom budeme moci opět již 16. listopadu 2018, kdy se on a jeho kapela představí v brněnském klubu Semilasso. Vstupenky v ceně 690 Kč budou od 21. září k dispozicí v sítích Ticketmaster a Ticketportal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY