Jan P. Muchow & The Antagonists vyráží na klubové turné

19.09.2018 11:32 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Po několika ojedinělých vystoupeních se výrazná persona domácí hudební scény a jeden z nejoceňovanějších současných skladatelů filmové hudby Jan P. Muchow rozhodl se svým koncertním projektem Jan P. Muchow & The Antagonists vydat na klubové turné. Během října a listopadu se celkem osm měst může těšit na audiovizuální lahůdku mapující Muchowovy nejznámější filmové melodie, kterou nejlépe vystihuje slogan: "Hear the movies, watch the music." Turné, na němž se v roli speciálního hosta představí zásadní jméno domácí alternativy dné, startuje 11. října v Plzni a vyvrcholí 5. listopadu v pražském Divadle Archa.

"V porovnání s našimi předchozími - převážně festivalovými - koncerty bude program doplněný o více skladeb. A bude i jinak pojaté vizuální pódiové zpracování, nebudou výhradně filmové projekce," láká Muchow na turné, v jehož rámci zazní dnes již kultovní skladby jako "Lucky Boy" z filmu "Samotáři", temná balada "Lay Down" ze snímku "Ve stínu", moderní countryovka "Cowboy Of The River" z "Teorie tygra" nebo westernovská "Out Of Shadow" z polského filmu "Yuma" a řada dalších. Jinými slovy se můžeme těšit na jakési pomyslné best of jeho filmové tvorby, které se loni v létě dočkalo pod názvem "The Antagonist" i své albové podoby.

Že půjde o opravdu jedinečný zážitek, dokládá i sestava Muchowových antagonistů, kterou kromě něj samotného tvoří Ema Brabcová (Luno, Khoiba), Václav Havelka (Please The Trees), Marek Doubrava (Hm…, ex-Tata Bojs), Jan Janečka (Southpaw, Republic Of Two, Luno), Marie Dorazilová (PKF - Pražská filharmonie, Krása Quartet) a Jenovéfa Boková. Zapomínat ale nemůžeme ani na velkoplošné projekce, jež bude mít pod palcem renomovaný VJ Clad.

Tuto bez nadsázky superkapelu, která bude na pražském koncertě rozšířena o sestavu smyčců, navíc na všech osmi zastávkách turné doplní laureát cen Anděl, Apollo a Vinyla Ondřej Holý alias dné, jehož debutové album "These Semi Feelings, They Are Everywhere" (2016) vyšlo na německém labelu Majestic Casual Records a vzbudilo pozornost medií jako Noisey, C-heads, NOWNESS či Wonderland. "Jeho hudba je hodně imaginativní a nám se moc líbí, to byl důvod naší volby," říká k jeho účasti na turné Muchow.

Naladit na koncerty, jejichž kompletní výpis najdete níže, se můžete live videi ke skladbám "I'll Dream On" a "For That Moment" i slovy z reportáže webu musicserver.cz ze zatím jediného pražského koncertu, který proběhl v květnu v Divadle Archa: "Ve vzduchu bylo tolik křehkosti, že by ji šlo krájet. Přitom to bylo rázné, pestré a zároveň minimalistické."

Více informací k jednotlivým koncertům a předprodeji vstupenek najdete na oficiálním facebookovém profilu Jan P. Muchow & The Antagonists.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY