Maribou State rozvlní MeetFactory

11.09.2018 19:40 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Chris Davids a Liam Ivory aka Maribou State jsou mistry v tvorbě živé elektronické hudby a svou kariéru budují už od roku 2011. Jejich poklidně melodické a přitom taneční skladby rozvlní smíchovskou MeetFactory, ve které 16. března 2019 představí čerstvě vydané album "Kingdoms In Colour". Vstupenky (490 Kč) budou v prodeji od 14. září na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

Davids a Ivory se znají od základní školy, tvořit spolu ale začali až na vysoké. Opustili ostatní projekty a jako Maribou State zprvu vydávali vlastní EP a remixy známějších skladeb. Okouzleni dynamikou elektronické hudby i bohatostí živých nástrojů se vrhli na nahrávání prvního alba "Portaits", na kterém skvěle kombinují organické zvuky se syntetickými. Na nahrávce se nachází i doposud nejúspěšnější skladba "Steal" s hostující Holly Walker, jež se objevuje i na novince.

Na úspěšný debut navázali letos druhou deskou "Kingdoms In Colour", která stejně jako její předchůdkyně vyšla na značce Counter Records spadající pod nezávislý britský label Ninja Tune. Nahrávka je inspirovaná cestami, které dvojice podnikla během ročního turné. "První deska pro nás byla taková stísněná, a to nejenom zvukově, ale i doslovně, protože jsme ji tvořili v malém bytě. S hudbou jsme ale vždy měli velkorysejší plány. Chtěli jsme, aby její poslech přenášel lidi z jedné země do druhé," vysvětluje Davids.

Maribou State se dnes řadí mezi úspěšné britské projekty jako jsou Bonobo nebo The xx, které vědí, jak ze svého zvukového minimalismu vytěžit co nejvíc. A jak píše magazín NME: "Zhluboka se nadechněte a ponořte se do barvitého světa, který Maribou State vytvořili - s jejich světem se budete cítit jako jeden člověk."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY