The Show oslaví pětačtyřicáté výročí od vydání prvního singlu Abby koncertem v pražské Tipsport areně

12.09.2018 20:00 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

V anglickém Brightonu se píše rok 1974 a Evropa právě zvolila v soutěži Eurovision vítěznou skladbu "Waterloo". Zde se začal psát příběh legendární skupiny Abba, která se v následujících desetiletích stane nejprodávanější popovou skupinou v historii, druhou pouze za The Beatles. Hudební píseň "Waterloo" byla průlomová, následoval dlouhý seznam prvních míst v hitparádových žebříčcích po celém světě. To, že Abba už mnoho let nekoncertuje, není žádným tajemstvím, takže pomyslnou štafetu převzal projekt The Show - a Tribute to Abba, který je podle oficiálního mezinárodního fanclubu Abba nejlepší na světě. Své kvality bude chtít prokázat 30. března 2019 na svém vystoupení v pražské Tipsport areně. Vstupenky v cenovém rozmezí 690 - 1 290 Kč lze zakoupit v sítích Ticketmaster a Ticketportal.

The Show vznikla v roce 2001 a od té doby má za sebou impozantních patnáct let úspěšného koncertování po celém světě. S přibližně sedmi sty koncerty ve čtyřiceti zemích a více než dvěma miliony prodaných vstupenek The Show úspěšně znovu přivádí na svět hudbu skupiny Abba a nyní slaví pětačtyřicáté výročí od vydání prvního singlu "People Need Love". "Abba je milovaná a dobře známá po celém světě. Od počátku jsme ji chtěli uctít tím, že jsme vytvořili perfektní iluzi původní skupiny Abba. Na současném turné publikum zažije naše představy o tom, jak by Abba vypadala se současnými technologiemi a světly i se svým fantastickým a autentickým zvukem," říká producent Kenneth Svoldgaard.

The Show není jen další levnou napodobeninou Abby. To, čím se liší od ostatních, je úspěch znovuzrození dvou ženských zpěvaček, které nejenže vypadají jako originály, ale také zpívají stejně jako Agnetha a Anni Frid, takže i ti nejvíce kritičtí fanoušci je odměňují potleskem. Tyto dvě zpěvačky byly obsazeny poté, co vyhrály velkou švédskou talentovou show, kde vystupovaly jako dívčí Abba, a nyní přinášejí svůj talent do celého světa v rámci The Show. "Jedním z nejdůležitějších prvků při vytváření iluze Abby, je použití švédských zpěváků v The Show. Mají zvláštní přízvuk, který nelze napodobit. Při vytváření autentického zvuku Abby neděláme kompromisy," pokračuje Kenneth Svoldgaard.

V The Show hraje švédská kapela Waterloo za podpory Národního symfonického orchestru z Londýna v režii hudebního režiséra Matthewa Freemana. Vystupovali s velkými hudebními hvězdami jako Elvis Costello, Robbie Williams nebo Sir Cliff Richard. Originální nádech této show dodávají i původní hudebníci skupiny Abba. Publikum se může těšit na legendárního saxofonistu Ulfa Anderssona, který se zúčastnil turné s původním albem "ABBA" a společně s původním členem formace Benny Anderssonem napsal hitovou píseň "I Do, I Do, I Do, I Do, I Do".

"Když jsem byl požádán, abych hrál v The Show, okamžitě jsem nabídku přijal, protože kvalita tohoto projektu je hodně vysoká. A baví mne, že pomáhám přinést hudbu v co nejpůvodnější podobě. Věřte, že si užívám turné a hraní s The Show takřka víc než s původní Abbou. Hudba této legendární kapely se během let rozrostla a prokázala svou kvalitu. Po všech těch letech jsou jejich skladby stále živé a každý den se mi líbí víc a víc," říká Ulf Andersson. Abba si zaslouží své místo v hudební historii a dnes, 45 let po svém prvním vydání, její hudba stále žije a roste s více než dvěma miliony každoročně prodávaných nosičů. The Show představuje širokou škálu největších hitů Abby v dvouhodinovém představení. Je to živý koncert, který umožňuje publiku sledovat hudební vývoj této švédské skupiny ještě předtím, než vyhrála Eurovision, až do jejího velkého mezinárodního úspěchu. Mezi jejich největší hity patří písně jako "Waterloo", "SOS", "Mamma Mia", "Dancing Queen", "Money Money Money", "Knowing Me Knowing You", posílené několika překvapeními z rozsáhlého katalogu skupiny.

S více než dvěma miliony prodaných vstupenek si The Show zaslouží být označena za divácky velmi úspěšnou. V roce 2010 The Show získala ocenění The Limelight Awards - zvítězila nad koncerty Thriller Live, Dirty Dancing a Priscilla The Musical. Kenneth Svoldgaard pokračuje: "Získat ocenění Limelight bylo vrcholem v naší práci budování značky The Show. Ale pro nás je nejdůležitější láska tisíců fanoušků Abby, kteří stále navštěvují naše představení." Mezinárodní fan club označil The Show jako "absolutně nejlepší Abbu od dob Abby". Diváci po celém světě se mohou těšit na fantastický večer, v rámci kterého The Show legendární skupině Abba vzdá hold.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY