The Neptunes neznají oddech

09.01.2003 16:24 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

The Neptunes
© facebook interpreta
Loni snad nebylo týdne, kdy by v americkém nebo anglickém žebříčku nebyl blízko špici alespoň jeden hit, pod kterým byla podepsána producentská dvojice Pharell Williams a Chad Hugo neboli The Neptunes. Původně výhradně hiphopoví producenti zasáhli loni svět popu a rok 2003 bude ve znamení jejich útoku na rockovou hudbu, alespoň se tak zdá podle rozhovoru, který Williams poskytl MTV. V něm prozradil, že The Neptunes dokončili nebo chystají nové skladby pro Limp Bizkit, Blink-182, Papa Roach nebo Sugar Ray.

Pro tak hyperaktivní autory, jako jsou Williams a Hugo, je to ale jen zlomek práce. Pokračovat by měla jejich spolupráce s popovou princeznou Britney Spears, pro kterou už napsali písně "I Am A Slave 4 U" a "Boys" z jejího posledního alba. V přípravách je i nová deska Beyonce Knowles z Destiny‘s Child a dlouho se už mluví o jejich skladbách pro nové album jižanských králů OutKast. The Neptunes loni rozjeli svůj vlastní label Star Trak, na kterém hodlají představovat své objevy (jména jako Rosco P. Coldchain nebo Fam-Lay) a v neposlední řadě by měla vyjít i druhá deska jejich projektu N*E*R*D, kterou by prý měl doprovázet animovaný film ve stylu "Žluté ponorky".

The Neptunes jsou autoři hitů jako "I Just Wanna Love U" Jay-Zho, "Shake Ya Ass" Mystikala nebo "Caught In There" Kelis. Loni pracovali třeba s Nellym (letní hit "Hot In Herre"), Busta Rhymesem, 'NSync, No Doubt a produkovali album Justina Timberlakea. Pod jménem N*E*R*D vzbudili velký ohlas albem "In Search Of...", které chybí v málokterém přehledu nejlepších desek loňského roku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY