Co nového je v číslech a tématech největší tuzemské hudební databáze XPlaylist, která si pod logo píše fanouškovská?

30.07.2018 18:09 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Hlavním tématem léta je samozřejmě Festivalová mapa, v níž naleznete větší i menší podniky nejen v rámci České republiky. V tuto chvíli obsahuje denně aktualizovaný festivalový servis dvou set akcí u nás i po celé Evropě. A neomezuje se na velké podniky typu Brutal Assault nebo Hip Hop Kemp, ale zaměřuje se i na lokální kulturní přehlídky.

Nejoblíbenější hudební skupinou na XPlaylistu jsou kultovní Sonic Youth, kteří se na americké scéně objevili poprvé v roce 1981, o druhé místo se dělí Joy Division s The Cure, bronz patří jedné z nejvlivnějších indie kapele dvacátého století Pixies. S velkým náskokem více než 75 000 návštěv má profil kapely Fugazi, přes dva a půl tisíce zhlédnutí má na XPlaylistu David Bowie a Bob Dylan, který za svou padesátiletou kariéru napsal více než pět set písní, bude mít brzy 19 000 zhlédnutí.

Čeho si všímají recenzenti? "Hudebně tu máme návrat k poctivému devadesátkovému industrialu s nánosy špíny, hluku a nasranosti. Nostalgickou náladu zpečeťuje zvuk saxofonu, který kapela oprášila i pro další písně. Přidejte si k tomu na Trenta nezvyklou hlasovou polohu v 'God Break Down The Door' a 'Over And Out' a máte tu čitelnou poctu Davidu Bowiemu. Po jeho vzoru je 'Bad Witch' také nejodvážnějším a stylově nejvýraznějším počinem trilogie, který žánrové škatulky NIN posouvá zase trochu jinam," hodnotí Musicserver desku "Bad Witch" od amerických Nine Inch Nails.

Pokud máte rádi hodnocení jiných věcí než hudebních nahrávek, můžete si na XPlaylistu vyhledat sekci Ankety, aktuálně se hlasuje o tom, která kapela má nejšpinavější polobotky. Jsou to My Bloody Valentine, Swervedriver nebo někdo úplně jiný? Vybírejte nebo přihoďte svůj vlastní tip. Na XPlaylistu najdete na 73 800 alb, více než 15 200 kapel a 3 300 recenzí. Uživatelů je přes třináct tisíc a přidat se můžete i vy, pokud již nehodnotíte a nekomentujete pod heslem "Fanoušci sobě"


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY