Jungle představí v Praze svoji betonovou džungli

29.07.2018 13:03 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jungle jsou britský neo-soulový kolektiv vytvořený dvěma producenty a multi-instrumentalisty - Tomem T McFarlandem a Joshem J Lloyd-Watsonem. Do pražské Roxy se jejich dnes už sedmičlenný kolektiv vrací 12. listopadu s připravovanou druhou deskou "For Ever", která vyjde v září. Vstupenky (590 Kč) budou k dostání od 2. srpna na fource.cz, GoOut.cz a v síti Ticketmaster. Show se koná v rámci série (loveit) sound podporované Jägermeisterem.

V roce 2014 Jungle vydali svůj eponymní debut s několika soulovými klasikami jako "Platoon" nebo "Busy Earnin'" a vysloužili si nominaci na prestižní Mercury Prize i uznání od Noela Gallaghera, který o albu prohlásil, že je "zatraceně skvělé". Kapele se na něm díky aktuální hudební kombinaci doprovázené unikátními vizuály z tanečního světa Jungle podařilo zachytit zvuk mladého Londýna.

O čtyři roky později chystají novinku "For Ever", která má být venku 14. září. Jestliže bylo debutové album hudebním doprovodem k představám o místech, na která se Jungle nikdy nedostali, "For Ever" je inspirováno zážitky z míst, o nichž tak dlouho snili a už je navštívili. J a T se tentokrát sešli v Los Angeles, kde desku chtěli napsat a nahrát. Nakonec se vrátili zpět do Anglie, protože jejich představa o životě v Kalifornii se ne zcela podobala realitě. Doma v Londýně se dali dohromady s mladým producentem Inflem a společně vytvořili desku, kterou Jungle připodobňují k post-apokalyptickému rádiovému vysílání hrající výhradně rozchodové písně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY