Volbeat přivezli na Rock for People pravý rock'n'roll

07.07.2018 22:07 - Ondřej Hricko | foto: Marie Strnadová

Účast v Evropě hvězdné, u nás stále spíš neznámá formace Volbeat, byla jedním z největších překvapení, které pořadatelé hradeckého festivalu pro letošní ročník připravili. Dánská parta sice u nás už několikrát hrála, nikdy však v roli headlinera. Nyní si ho vyzkoušeli jako hvězdy závěrečného dne.

Live: Volbeat

místo: Festivalpark, Hradec Králové
datum: 6. července 2018
setlist: The Devil's Bleeding Crown, Heaven Nor Hell / A Warrior's Call / I Only Want To Be With You, Lola Montez, The Lonesome Rider, Sad Man's Tongue, Dead But Rising, Slaytan, For Evigt, Seal The Deal, Let It Burn, Black Rose, Fallen, Still Counting

Volbeat, Rock For People, 3.den, Festivalpark, Hradec Králové, 6.7.2018
© Marie Strnadová
Volbeat měli v závěrečný den Rock for People těžkou úlohu. Největší nával z předchozího dne za účasti The Prodigy opadl, ačkoliv něco málo přibylo zahraničních fanoušků, kteří se přijeli podívat právě na dánskou formaci, německé matadory Beaststeaks a na americké rockery Skillet. Právě Skillet během pátečního programu nasadili laťku proklatě vysoko, když odehráli naprosto famózní set právě na největším pódiu festivalu a Volbeat hodili pomyslnou rukavici do ringu.

Jakmile ale zazněl první riff kytaristy Roba Caggianoa z první skladby "The Devil's Bleeding Crown" a z repráků začala dunět zemitá rytmika, bylo jasné, že i Volbeat budou mít co říct. Snad právě jejich jednoduchý, syrový, ale zároveň melodický rock'n'roll na letošním ročníku chyběl. Navíc Michael Poulsen je charismatický vokalista s hlasem přímo stvořeným pro velká pódia.

Volbeat, Rock For People, 3.den, Festivalpark, Hradec Králové, 6.7.2018
© Marie Strnadová
Ještě větší spád dostal set s příchodem písně "I Only Want to Be with You", coveru od Dusty Springfield, kterou kapela velmi sympaticky předělala do hardrockové podoby. Naši posluchači skladbu znají i v české verzi od Heleny Vondráčkové jako notoricky známou "Chytila jsem na pasece motýlka". O to větší ovace píseň sklidila a snad od tohoto okamžiku si Dánové fanoušky zcela získali.

Kapela aktuálně nemá venku žádné nové album a tak vsadila zejména na své dva roky staré, zřejmě nejpovedenější a nejúspěšnější album "Seal The Deal & Let's Boogie", ze kterého zazněly kromě úvodní "The Devil's Bleeding Crown" také písně "Seal The Deal", kterou Poulsen věnoval nedávno zesnulému bubeníkovi Pantery Vinnie Paulovi, či "For Evigt". Na závěr základního setu pak zpěvná "Let It Burn", po které se kapela s fanoušky poprvé rozloučila.

Volbeat, Rock For People, 3.den, Festivalpark, Hradec Králové, 6.7.2018
© Marie Strnadová
Po chvilce hecování se Volbeat vrátili, aby zahráli ještě tři pecky "Black Rose", "Fallen" a "Still Counting", během nichž kotel pod pódiem vyčerpal snad poslední zbytky energie, která z publika přímo sálala. Po koncertě bylo patrné, že i ty návštěvníky, které hudba dánské party zatím míjela, jejich set bavil a kapela si tak nepochybně po povedeném energickém koncertě získala nové fanoušky také v dosud nedobyté pevnůstce v srdci Evropy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY