Projekt Zemětřesení vychází i na LP. Na podzim vyjede formace na turné

01.07.2018 15:51 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Na začátku května vydal Supraphon v reedici legendární album projektu Zemětřesení. Nová verze, opatřená kvalitním remasteringem, je od 29. června k mání i na LP a během podzimu bude podpořena hned několika koncerty.

"Původní nahrávka dostala mastering. Dřív se totiž ještě nemasterovalo. Má i nový obal, o kterém si myslíme že je kvalitnější. Paradoxně nám to tentokrát trvalo déle, od první schůzky zhruba rok a půl. Nechtěli jsme nic podcenit. Proto nás i těší, že teď máme velmi dobré ohlasy od fanoušků, že jsme to znovu vytáhli. A doufám, že to i zvedne další vlnu zájmu o Jirkovy originální písničky," věří kytarista projektu Miloš Dodo Doležal.

Na podzim by měla vyjít nahrávka "Zemětřesení 2", která by měla obsahovat další Schelingerovy méně známé a nevydané skladby. "Chceme, aby vyšly všechny písničky, které měly potenciál být na 'Zemětřesení'. Je jich ještě asi šest a nahrát chceme jako bonusy i další Jirkovy skladby, předělané do modernějšího pojetí. A rádi bychom přidali ještě tři až čtyři naše nové autorské skladby, které ale budou ve stylu sedmdesátých let. Některé jsme si teď pustili až po pětadvaceti letech. Jen několik jsme jich zahráli na narozeninách Aleše Brichty, ale většinu jsme celou tu dobu nehráli. Mezitím se změnily zvukové možnosti a zároveň nás to pořád baví a rádi jsme se k tomu vrátili. Také dnes máme vlastní studia a nebyli jsme v tom nahrávání nijak limitovaní. Měli jsme jen zodpovědnost vůči Jirkovi a sobě, a nechtěli jsme, aby to bylo jen laciné, ale naopak jsme to hlavně chtěli udělat dobře," doplňuje Doležal.

Sedm podzimních koncertů nemusí být konečné číslo. "Trochu jsme s tím čekali, až se potvrdí, že Alešovi jeho zdravotní stav dovolí s námi vyjet. Oslovili jsme i Milana Schelingera, který se představí v roli hosta v některých písních. A objevuje se mnoho lidí, kteří nám s tím chtějí pomoct. Až pak nahrajeme 'Zemětřesení 2', odjedeme asi dalších pár koncertů. Pokud vše dopadne dobře, bude o to zájem a i firma bude s prodejem spokojená, budeme tu misi považovat za splněnou," uzavírá.

Zemětřesení Tour 2018:

18.11. Praha - Palác Akropolis
20.11. Liberec - Lidové Sady
21.11. České Budějovice - KD Vltava
22.11. Plzeň - Alfa
26.11. Bratislava - Majestic
27.11. Brno - KD Semilaso
28.11. Ostrava - Barrák



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY