Britská senzace Alt-J zahraje konečně poprvé v Brně

25.06.2018 16:18 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Britská skupina Alt-J se po loňském headlinování Pohody a letošním vyprodaném pražském koncertě ve Foru Karlín vrací zpět do České republiky na svůj vůbec nejintimnější koncert s velmi omezenou kapacitou. Jednu z nejúspěšnějších kapel současnosti si tentokrát užijí moravští fanoušci. Kapela rozezní brněnské Sono Centrum 12. srpna. Vstupenky za 990 Kč budou v prodeji na fource.cz, GoOut.cz a v síti Ticketpro od středy 27. června 10:00.

Trojice z Leedsu a držitelé prestižní Mercury Prize za svou první desku "An Awesome Wave" prorazili v roce 2012 i díky úspěšnému singlu "Breezblock". Na své úspěchy navázali za dva roky další skvělou nahrávkou "This Is All Yours", která hned dobyla vrchol britské hitparády. Aktuální neméně povedená deska s názvem "Relaxer" nabízí výrazné hity jako "In Cold Blood", v jejímž klipu uslyšíte i hlas Iggyho Popa, nebo skladbu "Deadcrush".

Obě pecky zazněly ve vyprodaném Foru Karlín, kde Alt-J předvedli svou mistrovskou show, kterou před koncertem pro iDNES.cz popsal jeden ze dvou hlasů alt-j Gus Unger-Hamilton následovně: "Chceme být průkopníky koncertních audiovizuálních zážitků. Když už promýšlíme naše desky i klipy do detailu, tak to chceme dělat i s živými vystoupeními."

Alt-J nesledují trendy ani pravidla. Jsou pokaždé svěží a originální. Jejich nepředvídatelnost si oblíbili fanoušci alternativní hudby po celém světě, popověji ladění zase oceňují jejich chytlavé melodie a silné refrény. Písně o lásce, ztrátě i smrti zazní tentokrát v brněnském Sono Centrum. Půjde o doposud nejintimnější tuzemský koncert Alt-J s velmi omezenou kapacitou. Už teď je jasné, že můžeme očekávat nezapomenutelný zážitek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY