Na novém festivalu Plechovka Fest zahraje jednadvacet interpretů

25.06.2018 18:16 - Milan Menčík | foto: Tomáš Rozkovec / musicserver.cz

O České republice se říká, že je rájem hudebních festivalů. Přesvědčit o tom bude chtít i nový přírůstek do rodiny - Plechovka Fest. V termínu 6. a 7. července se na dvou pódiích představí na dvě desítky hudebních interpretů z České republiky i Slovenska. Davida Kollera, Mandrage (na snímku), No Name, Kristínu, Leonu Machálkovou, ale také zástupce tvrdší muziky, jako je skupina Traktor, De Bill Heads či UDG, doplní i umělci z regionu Lipo a Jakub Děkan. Permanentka na oba dny stojí 990 Kč, za vstup v pátek zájemci zaplatí 550 Kč, v sobotu o stovku víc.

Plechovka Fest plakát
© facebook interpreta
"V Libereckém kraji najdeme jen pár festivalů, které se mohou pyšnit slušnou hudební nabídkou. Plechovka Fest mělo být původně malé hudební představení u zdejší hospody, která se jmenuje Plechovka. Postupem času se ale malé plány změnily na velké, a tak v létě očekáváme na louce za Cvikovem kolem čtyř tisíc návštěvníků," vypráví s nadšením promotér festivalu Roman Štastný.

Ke Cvikovu má blízko také Leona Machálková. "Vzhledem k tomu, že máme chalupu nedaleko, prostředí důvěrně znám. Často do Cvikova zavítám na kole, líbí se mi krajina okolo a mám tam oblíbené hospůdky. Lidé jsou zde milí, a proto se sem rádi vracíme. Budu ráda, když se kamarádi z okolí na Plechovku přijdou podívat," říká Leona Machálková.

Akce se odehraje na okraji města a do areálu by se mělo bez problémů vejít právě čtyři tisíce návštěvníků. Parkování je zdarma a bude pod dozorem Policie ČR. Bezplatné bude i ubytování ve festivalovém stanovém městečku, kde budou mít nocležníci k dispozici i Maxi shower truck, kamión s oddělenými sprchami. Diváci mohou ale samozřejmě využít služby okolních ubytovacích zařízení. U podobných akcí je víc než nutnost, aby nechyběla čistota, pohodlí pro návštěvníky a dostatek jídla a pití. "Chystáme mimo jiné i speciální pokrmy pro vegetariány. Důležitá je pro nás i ekologie, počítáme proto s využitím vratných kelímků," říká Roman Šťastný. Na bezpečný průběh celého festivalu bude dohlížet nonstop security služba.

Každý dospělý si s sebou může vzít dvě děti do 140 cm, které budou mít zajištěný vstup zdarma. O ty nejmenší bude navíc postaráno i po stránce zábavy. Děti se mohou těšit i na pouťové atrakce, zahrnující autodromy, kolotoče či skákací hrady. Navíc si mohou odnést malý dárek. Kromě zábavy se malí festivaloví návštěvníci zdokonalí i ve finanční gramotnosti, a to díky hře Vydej se za svým snem, kterou zaštiťuje Česká spořitelna a její zástupkyně Tereza Řežábková dodává: "U vstupu do naší zóny děti dostanou kasičku, na kterou napíšou, na co by si chtěly naspořit. Pak absolvují několik stanovišť, kde za splnění úkolu dostanou žetony. Na konci trasy je pro ně připravená směnárna, kde žetony vymění za dárky nebo opravdové peníze. Každé dítě tak od nás odchází s kasičkou a nějakým drobným dárkem."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY