Tisková zpráva ke konci časopisu Rock & Pop

03.01.2003 19:46 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Rock&Pop
© facebook interpreta
O tom, že časopis Rock & Pop ve své stávající podobě končí, jste si na MusicServeru už mohli přečíst. Nyní přijměte oficiální stanovisko redakce.

První číslo čtrnáctého ročníku Rock & Popu (resp. & MusiQ) je zároveň posledním z 231 čísel, které od května 1990 redakce časopisu připravila.

Za těch třináct let prošla redakcí Rock & Popu řada výrazných novinářů. Všem bychom chtěli při této příležitosti poděkovat. Starší odcházeli, objevovaly se nové tváře. Duch a filosofie Rock & Popu však stále vycházely z principů, které už kdysi dávno ustanovila dorůžkovská generace hudebních publicistů. Tj.: nezávislost, orientace ve světové i domácí populární hudbě napříč žánry a v různých souvislostech, kritický duch a lehké pero.

V posledních dvou letech se Rock & Popu ekonomicky nedařilo. To jistě souvisí s krizí hudebního průmyslu obecně, zároveň však také s napětím, které panovalo mezi redakcí a vydavatelstvím. Zatímco redakce usilovala o novinářskou profesionalitu a dokonalou znalost populární hudby v celé šíři i v jejím historickém vývoji - management časopisu se v aktuální situaci orientoval stále hůř. Rezignoval na nové možnosti získávání inzerce a zcela opomíjel systematickou propagaci časopisu, což považujeme za hlavní nesplněné úkoly vydavatele.

S tím, co se objeví v únoru 2003 jako pokračovatel Rock & Popu, tato redakce nemá ani nechce mít nic společného.

3. ledna 2003, Vojtěch Lindaur, Radek Diestler


DOPORUČENÉ ČLÁNKY