Tremontiho kytara je i na jeho sólovém albu "A Dying Machine" smrtící

02.07.2018 16:31 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Tento rok si ústřední persony rockových Alter Bridge odskočily od své domovské skupiny, aby si pohrály s vlastními projekty. Jako první se se sólovou deskou "Year Of The Tiger" představil Myles Kennedy a nyní na něj navazuje kytarista Mark Tremonti s počinem o poznání tvrdším, albem "A Dying Machine".
7/10

Tremonti - A Dying Machine

Skladby: Bringer Of War, From The Sky, A Dying Machine, Trust, Throw Them To The Lions, Make It Hurt, Traipse, The First The Last, A Lot Like Sin, The Day When Legions Burned, As The Silence Becomes Me, Take You With Me, Desolation, Found
Vydáno: 8.6.2018
Celkový čas: 61:28
Vydavatel: Napalm Records

Zatímco Myles se svým sólovým počinem debutoval, pro Marka Tremontiho jde už o čtvrtou nahrávku pod hlavičkou Tremonti. Jedno poprvé je ale s novinkou "A Dying Machine" přece jen spojeno. Jedná se o Tremontiho první koncepční album. Jeho téma navazuje na stejnojmennou novelu, kterou muzikant napsal společně s autorem sci-fi a fantasy literatury Johnem Shirleyem. Hudebně je novinka rovněž překvapivá. Zatímco předchozí počiny se autorsky jasně rozlišovaly od tvorby Alter Bridge, zejména svým heavy nábojem, aktuální řadovka je více ovlivněna hard rockem a zvukově se v některých momentech k Alter Bridge lehce přiblížila.

Jako skladatel a instrumentalista je Tremonti ovšem výtečný. Skladby mají šťávu, náboj a nápad. Hned druhá pecka alba "From The Sky" je epickou hard rockovou hymnou s nesmlouvavým groovem, na kterou navazuje neméně dynamická titulní pecka "A Dying Machine" s drtivým kovovým riffem. Za výtečný zvuk, který nahrávku zdobí, může stále populárnější producent Michael "Elvis" Baskette, který kromě Alter Bridge, Kennedyho a Tremontiho sólovek produkoval také nové album Sevendust "All I See Is War" či v minulosti desky Slashe a Chevelle. "A Dying Machine" je povedený, možná časově lehce přetažený počin, který může tvorbě Alter Bridge směle konkurovat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY