Anna K. v "Až mě zachráníš" vyzdvihuje léčivou sílu fyzického kontaktu

11.06.2018 10:22 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Deska "Světlo", kterou loni Anna K. vydala po šesti letech, ještě zdaleka nevyčerpala svůj potenciál, a tak z ní zpěvačka singlově představuje další píseň. Po loňské optimistické "Co mi za to dáš?", která se stala velkým rádiovým hitem, došlo na křehkou baladu "Až mě zachráníš".

Ta nepotřebuje žádný výpravný videoklip, protože je velmi niterná - pojednává o fyzickém kontaktu, který může někdy léčit. "Dá se přenést na spoustu životních momentů. Pro mě je v ní nejsilnější sdělení, že i když je člověk ve velmi těžké životní situaci, kontakt s milovanou osobou, nejen ten duchovní, ale hlavně fyzický, může mít až uzdravující účinek. Zpívám: 'Když tě objímám, nejsi sám,' a o tom to celé je. Pocit, když někdo obejme partnera, nebo klidně i kamaráda, vzbuzuje alespoň ve mně pocit bezpečí, důvěry a víry, že všechno bude zase dobré," říká zpěvačka.

Video tedy pojala minimalisticky - natočila svůj první kapelový klip. Původně v něm měla vystupovat jen ona a hudebníci, kteří ji doprovázejí už od devadesátých let, režisér Tomáš Bláha ji ale nakonec přesvědčil k zařazení dalších záběrů. "Do prostřihů mezi hrající muzikanty jsem se rozhodl zasadit situace, ve kterých se lidi začnou mít zase rádi. Nejde o žádný příběh, pouze o momenty, do kterých vcházíme, když to není dobrý, a opouštíme je, když je opět všechno v pořádku. Ten song je pro mě o tom, dát někomu šanci mít se opět rád," líčí Bláha.

A povedlo se - v jednoduchosti je i tentokrát síla. Posuďte sami.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY