Interpol naplánovali na srpen album, uvádí jej singl "The Rover"

14.06.2018 17:54 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Interpol se po loňských oslavách patnáctých narozenin své debutové desky "Turn On The Bright Lights" posouvají dál a již na 24. srpen nachystali šesté řadové album. Deska ponese název "Marauder" a naváže na čtyři roky starou "El Pintor", která starou slávu kapele nezískala, přestože u kritiků se dočkala solidních ohlasů. Úvodním tahákem na novou kolekci je singl "The Rover".

Kapela na nové řadovce začala pracovat koncem roku 2016 a nahrávání pak probíhalo od prosince do dubna letošního roku v Tarbox Road Studios. Jako producent byl vybrán Dave Fridman, známý ze spoluprací se Spoon, Mogwai, The Flaming Lips nebo The Vaccines. Kromě pilotního singlu novinka nabídne dalších dvanáct skladeb. Podle frontmana Paula Bankse album nabízí plno unikátních myšlenek, ale "The Rover" byl zvolen jako první singl kvůli své přímočarosti a struktuře, díky které jako by se mohl objevit na kterémkoliv z předešlých alb.

Nový producent, přesto stále staří temní Interpol. Hned od prvních kytarových riffů je lehké poznat, o kterou partu se jedná. Zvonivý tón kytar Newyorčany doprovází již od zmíněného debutu. Tentokrát se k nim připojily také zběsilé bicí Sama Fogarina. Přebít je může snad jen bolestivý Banksův vokál. Pospolu s jednoduchým, neustále se opakujícím refrénem však vytváří skladbu, která dokáže vzbudit po letech větší zájem o tyto indie rockové veterány a možná i zvýšit očekávání od jejich nového alba.

Tracklist "Marauder" je následující: If You Really Love Nothing, The Rover, Complications, Flight of Fancy, Stay in Touch, Interlude 1, Mountain Child, NYSMAW, Surveillance, Number 10, Party's Over, Interlude 2,It Probably Matters.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY