Kytarista Teamu Dušan Antalík vydává druhé sólové album "Fikcia" i v Česku

04.06.2018 10:32 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Jméno kytaristy Dušana Antalíka si hudbymilovní fanoušci spojují hlavně s kapelou Team, kterou spoluzakládal a dodnes v ní působí. Před více než dvaceti lety však Antalík natočil i sólové album "911" s hitem "Strácam ťa", jehož následovník "Fikcia" vyšel na Slovensku loni a u nás před pár dny.

Dušan Antalík - Fikcia
© facebook interpreta
Kytarista je samozřejmě autorem veškeré hudby, na svá bedra si však kompletně vzal i texty a zpěv. "Texty nabízejí můj současný pohled na svět, na život kolem nás. Snažil jsem se je napsat tak, aby řekly to, co chci a aby se mi to také dobře zpívalo, vysvětlil devětapadesátiletý instrumentalista." Sólový debut Antalíkovi otextoval Milan Jakubík, nové album je tak jeho textařská premiéra. Práce na desce trvala půl druhého roku.

"Hudebníci to poznají. Zavřu se do studia a potom neexistuje nic, jen hudba. Ale nevydržím tam být naráz víc jak dva až tři dny. Potom si potřebuji oddechnout a získat nadhled a střízlivější pohled. Trpím na perfekcionismus." Prostovlasý hudebník do svých skladeb vkládá to, co právě prožívá a cítí. Vhodně tak novou deskou zaplnil časový prostor mezi avizovaným dalším turné a snad i novou deskou domovské kapely.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY