Years & Years lákají do města "Palo Santo". Jeho brány se otevřou již začátkem července

05.05.2018 16:44 - David Böhm | foto: Years & Years

Tři roky dělí od debutu Years & Years k jeho letošnímu nástupci. Ten vyjde 6. července a ponese název "Palo Santo", což v překladu ze španělštiny znamená "svaté dřevo". To není náhoda. Palo Santo je totiž městem na vzdálené planetě, kde lidské bytosti téměř neexistují, a jsou proto považovány za ikony a uctívány společností robotů. Toto zvláštní universum nám formace představila již v pilotním singlu "Sanctify". Desku můžeme charakterizovat jako únikovou fantazii se sociálním podtextem. Pop je na ní vnímán jako cosi futuristického, co se stejně jako svět mění k nepoznání.

Years & Years - Palo Santo
© facebook interpreta
Zřejmě tedy půjde o koncepční nahrávku. Vedle osvědčeného Grega Kurstina se na ní produkčně podílel třeba Kid Harpoon či Mark Ralph. Ve dvou písních textově vypomohla i Julia Michaels. Na promo šla formace celkem originálně. Na Twitteru a Facebooku si s fanoušky povídal bot, na Instagramu byly zase postupně odtajňovány názvy skladeb. Ty si ale museli příznivci poctivě rozkódovat. V tracklistu najdeme i vytouženou píseň "Hypnotised", jejíž část se objevila v kampani pro H&M. Jedenáct položek kolekce se jmenuje takto: Sanctify, Hallelujah, All For You, Karma, Hypnotised, Rendezvous, If You're Over Me, Preacher, Lucky Escape, Palo Santo a Here. V deluxe edici, která by měla vyjít v digipacku, nalezneme ještě tři další skladby: Howl, Don't Panic a Up In Flames.

Ačkoliv kapela funguje od roku 2010, přelomovou se pro ni stala až skladba "King", která vyšla v únoru 2015. O pět měsíců později následovalo debutové album "Communion", které obsadilo v Británii první albovou příčku, dosáhlo 1,5 milionu prodaných kopií a získalo pět nominací na BRIT Awards. Další ze singlů, "Desire", doplnila svými vokály i Tove Lo. V rámci evropského turné s deskou trio zavítalo i do Prahy s doprovodnou skupinou Klyne.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY