Slza v lehce netradičním koncertním videu k "Chmýří pampelišek" zve i do backstage

05.05.2018 18:10 - David Böhm | foto: Jindra Kodíček

Pro Slzu bylo letošní jaro nejspíše zlomové. Vyjela totiž na své první halové turné, které navštívilo dohromady více než devatenáct tisíc lidí. Jednoduše pojmenovaná "Holomráz tour" pokračuje na podzim. Ještě před jejím startem ale mohou fanoušci okusit atmosféru živého vystoupení formace v koncertním klipu "Chmýří pampelišek".

"V písni 'Chmýří pampelišek' vzpomínáme na období dětství a dospívání. Zpívá se v ní o tom, že se člověk v dospělosti nesmí bát naplňovat své sny a ideály, které měl jako malý, i přestože se tenkrát zdálo všechno jednodušší," přibližuje skladbu kytarista a spoluautor hudby Lukáš Bundil. Celkem energický song doplňují především záběry ze samotných show. Vedle nich sledujeme i autogramiády či předkoncertní rituály tohoto dua. V backstagei krátce zahlédneme i Celeste Buckingham, která si s kluky na všech zastávkách zazpívala duet "Na srdci".

Na klipu potěší právě ona přidaná hodnota, díky níž zkrátka nejde o obyčejné live video. Jeho režisér Leoš Brabec dostal při natáčení volnou ruku a na výsledku je to znát. V určitých momentech je ale střih dost rychlý, až chaotický. A jak na jednotlivá vystoupení vzpomíná vokalista Petr Lexa? "Během koncertu v Hradci Králové jsem choreografii druhé písničky dokonce zakončil pádem z pódia, a místo autogramiády jsme jeli do nemocnice. Na následujícím koncertu v Liberci jsem tak musel spojit tanec s kulháním," svěřuje se. Doplňme ještě zastávky podzimní části:

13. října Lnáře
1. listopadu Polička
2. listopadu Česká Lípa
10. listopadu Pardubice
15. listopadu Kutná Hora
16. listopadu Cheb
21. listopadu Benešov
22. listopadu Domažlice



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY