Elán vstupuje do jubilejní sezóny solidním ploužákem "Ľúbim ťa"

02.05.2018 15:56 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Elán letos velkolepě oslaví své padesátiny. Před nedávnem zveřejnil své nahrávky na streamovacích serverech a nyní vysílá do světa první vlaštovku z chystané nové řadové desky. Singl s názvem "Ľúbim ťa" nese autorský podpis Pavola Jursy. Ten už s Elánem spolupracoval na minulém albu "Živých nás nedostanú", a dokonce otextoval hned šest skladeb legendárního debutu "Osmy svetadiel".

"Pieseň 'Ľúbim ťa' je vyjadrením toho, čo cítime. Ľúbim ťa!" říká frontman formace Jožo Ráž. Sloky textu jsou napsány krásně romanticky, takže zapadají do období máje - lásky času. S hudbou už je to malinko složitější. Není vyloženě špatná, ale v některých chvílích tah na branku zbrzdí nečekaný přechod nebo jiný šmodrchanec. Chtě nechtě je tak píseň podrobena srovnávání s minulými baladami - jsou často lepší. Na druhou stranu, mnohé skladby si cestu do uší posluchačů najdou až časem, třeba to bude i tento případ.

Elán čeká na podzim monstrózní halové turné, které odstartují tři letní slovenské open-air koncerty. Nejúspěšnější kapela našich východních sousedů chce uzavřít jednu velkou kapitolu své kariéry. Jožo Ráž totiž už dřív prohlásil, že žádná další řadová deska ani turné už nebudou a že s kapelou bude vystupovat již jen příležitostně při výjimečných událostech.

Elán 50 tour 2018:

28.08. Banská Bystrica - amfiteátr
08.09. Prešov - amfiteátr
15.09. Myjava - amfiteátr
12.10. Ostrava - Ostravar Aréna
18.10. Hradec Králové - CPP Aréna
20.10. Brno - DRFG Aréna
26.10. Bratislava - Zimný štadión O. Nepelu
09.11. Žilina - Tipsport Aréna
16.11. Zvolen - Zimný štadión
23.11. Košice - Steel aréna
30.11. Trenčín - Zimný štadión P. Demitru
18.12. Ústí nad Labem - Zimný stadion
20.12. Praha - O2 Aréna



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY