Pozdravy z klipového nebe

02.01.2003 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Lighthouse Family jsou fachmani na pohodové popové hity. Jejich kompilace "Greatest Hits" je podpořeno i vydáním DVD, na kterém naleznete videoklipy, jestli zde na vás čeká i něco více, to vám prozradíme v dnešním televizním kukátku.
5/10

Lighthouse Family - Greatest Hits

Skladby: Lifted, Ocean Drive, Goodbye Heartbreak, Loving Every Minute, Raincloud, High, Lost In Space, Question Of Faith, Postcards From Heaven, (I Wish I Knew How It Would Feel To Be) Free / One, Run, Happy
Celkový čas: cca. 56 minut
Vydavatel: Universal
Lighthouse Family, alias Paul Tucker a Tunde Baiyewu, mají za sebou tři studiová alba. "Ocean Drive" (1996), "Postcards From Heaven" (1997) a "Whatever Gets You Through The Day" (2001) slavily nemalé úspěchy v hitparádách, kdo by si nevybavil hity "Lifted", "High" nebo "Happy". Všechny tyto skladby mají společné ingredience a těmi jsou skvěle propracované melodie, které se jednoduše vkradou do vašich myslí, a aby to nebylo málo, Lighthouse Family je třeba nechávají podpořit mocnými smyčci. Příjemný hlas Tunde Baiyewu do těchto melodií pasuje a sem tam vkomponovaný sbor neubírá nic na kráse těchto hitů.

Co se týče obrazové části tohoto DVD, tedy videoklipů, po důkladném omrknutí zjistíte, že klipy Lighthouse Family jsou vesměs na jedno brdo. V každém klipu vystupují hlavní aktéři této skupiny (že by obdoba Modern Talking?), mění se jen hostující kompars a scenérie, ve kterých byly klipy natáčeny. Na druhou stranu má skupina štěstí na volbu míst natáčení a aspoň touto formou se můžete vydat na toulky místy, kde jste třeba ještě nikdy nebyli. Nejvíce asi potěší klip k písni "(I Wish I Knew How It Would Feel To Be) Free / One", ve které si Lighthouse Family vypůjčili část hitu od U2. Ten se odehrává v pražském metru, a tak se tato skupina přidala k dlouhému seznamu interpretů, kteří natáčeli v Praze. Houfy lidí jezdící po eskalátorech, záběry na lidi sedící v soupravách ruské výroby, to jsou momenty, které na vás dýchnou atmosférou naší domoviny.

DVD "Greatest Hits" od Lighthouse Family je velmi slabě vybaveno bonusovými materiály. Naleznete zde jen jediný bonus, a to sedm minut trvající dokument o natáčení videoklipu "Run". Což si myslím, je velká škoda. Představoval bych si zde třeba pár skladeb, které byly třeba natočeny na nějakém koncertu, případně jejich akustické verze nebo alternativní videa k jednotlivým videoklipům. Zvuk je klasické stereo nebo Digital 5.1 Surround. Titulky zde taktéž nehledejte. Celkově je tato část DVD dosti oškubána.

Lighthouse Family mají čich na příjemné popové melodie, které se stávají hity. Tento výběr klipů přináší vše podstatné, tedy pokud čekáte pouze videoklipy. Pokud však máte rádi DVD naplněné bonusovými materiály, tak s tímto budete hodně zklamáni. Doufejme, že se příště Lighthouse Family pochlapí a přinesou nabitější dévédéčko.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY