Sharon Del Adel v projektu My Indigo úspěšně koketuje s popem

02.05.2018 14:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Within Temptation na poli metalové hudby dosáhli statusu hvězd. Již dlouhé roky patří k nejzářivějším jménům symfonické scény, a to i přes postupné zakomponovávání popu do ještě před pár lety čistě metalového rukopisu. I proto není až tak překvapivé, že boční projekt Sharon Del Adel My Indigo je ryze popový.
8/10

My Indigo - My Indigo

Skladby: My Indigo, Crash And Burn, Black Velvet Sun, Indian Summer, Out Of The Darkness, Star Crossed Lovers, Someone Like You, Safe And Sound, Lesson Learned, Where Is My Love
Vydáno: 20.04.2018
Celkový čas: 38:42
Vydavatel: Sony Music
Založení nového projektu zpěvačky Sharon Del Adel na fungování Within Temptation dopad mít nebude. To jen pro začátek, aby fanoušky holandských hvězd nejímala panika. Sama kapela dokonce pro letošní rok ohlásila nové album, které by mělo vyjít koncem roku a které bude následovat turné, v rámci něhož se letos 11. prosince formace zastaví i v Praze.

Mezitím si černovlasá frontmanka ovšem odskočila nahrát debutové album svého sólového projektu, který nazvala My Indigo. Do nahrávání se prý pustila proto, aby si odpočinula od rodinných problémů. Jakých, to fanouškům nesdělila.

Pro pořádek je třeba připomenout, že eponymní novinka je opravdu čistě popovým produktem, a pro mnohé metalové fanoušky tak bude jen těžko stravitelná. Kdo však Within Temptation sleduje delší dobu, ví, že tendence přiklánět se k rádiovému žánru není kapele vůbec cizí. Ostatně poslední dvě alba "The Unforgiving" a "Hydra" jsou toho důkazem.

Nahrávku otevírá epická stejnojmenná skladba "My Indigo" postavená na výrazném vokálu autorky a také syntetických aranžích. Žádný okázalý symfopop však nečekejte, Sharon se snaží přiblížit se co nejsoučasnější mainstreamové tvorbě, čemuž odpovídá i produkčně vyladěný křišťálově čistý zvuk.

Vrcholným momentem počinu je píseň "Black Velvet Sun", v níž hudebnice nejlépe propojila hitovost, taneční feeling a vlastní charakteristicky romantický projev. První výraznější polovinu desky pak uzavírá velmi povedená balada "Out Of The Darkness", s až mrazivě krásným refrénem. Druhá část alba tolik silných momentů nenabídne, přesto se jedná o solidní pop s taneční nakažlivostí a neotřelými skladatelskými nápady, jejichž výhradním autorem je pouze Sharon.

Texty sólové prvotiny jsou vesměs romantické, chvílemi až pohádkově laděné. Zpěvačka v nich reflektuje své vidění světa a lehce přitom koketuje s filozofií. "Nebyla bych tu, kdyby to všechno dávalo smysl," zpívá v elektronickém oparu písně "Lessons Learned".

Její debut ovšem smysl rozhodně má. Projekt My Indigo je oslavou Sharonina úžasného hlasu, který nyní nejen na poli metalu nemá příliš konkurence. Zpěvačka tak dokázala obstát nejen v rámci svého srdcového žánru, ale i v popové hudbě, která jen podtrhla její vokální, skladatelské i výrazové kvality.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY