Mike ze "Stranger Things" má skupinu Calpurnia. Chystají EP

19.03.2018 11:53 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Pokud herce Finna Wolfharda čeká klasický pád dětských hvězd, minimálně ještě může zazářit na poli hudebním. Patnáctiletý představitel Mikea ze seriálu "Stranger Things" má totiž kapelu Calpurnia, se kterou aktuálně pracuje na EP. O pozadí vzniku skupiny si Wolfhard popovídal s moderátorem rádia Beats 1 Mattem Wilkinsonem.

"'Stranger Things' zaznamenalo velký úspěch, tak jsem toho chtěl využít. Vymyslel jsem, že uspořádám mini festival a pozvu na něj pár kapel. Na poslední chvíli mě napadlo, že bych tam mohl s nějakou skupinou vystoupit i já. Obvolal jsem pár lidí a řekl jim: 'Vím, že jsme se viděli asi jenom jednou, ale pojďme si spolu zajamovat a uvidíme, co z toho vyjde," sdělil.

Třetí série populárního seriálu bratří Dufferů by měla vstoupit do produkce již brzy. Mladí muzikanti proto využívají každé volné chvíle ke skládání materiálu pro krátkohrající nahrávku. "Pořád na něčem děláme. Máme úložiště na Dropboxu a společný chat, kam házíme všechny riffy a nápady. Naštěstí teď existuje daleko více možností než před deseti lety. Viděl jsem video s chlápkem, který třeba nahrával všechnu svou hudbu na iPhone," nastínil Wolfhard.

Už dříve v rozhovoru se herec/muzikant svěřil se vzory v Nirvaně, Joy Division či New Order. Na video k debutovému singlu "City Boy", na němž se podílel zpěvák Twin Peaks Cadien Lake James, se můžete podívat níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY