Zasněni s Alvvays. Navždy

14.03.2018 08:02 - Jaroslav Hrách | foto: Adam Hencze / musicserver.cz

Nejprve vyprodali Café v Lese, následně i Rock Café, kam se jejich koncert přesunul. Kanadští indie popaři Alvvays přivezli do Prahy bezstarostnost společně s tíživou melancholií. Naživo představili loňskou desku "Antisocialites" a své největší hity. Supportu se ujali britští Spinning Coin.

Live: Alvvays

místo: Rock Café, Praha
datum: 4. březen 2018
support: Spinning Coin
setlist: Hey, Adult Diversion, In Undertow, Plimsoll Punks, Lollipop (Ode to Jim), Not My Baby, Saved By A Waif, Forget About Life, Your Type, Ones Who Love You, Atop a Cake, Archie, Marry Me, Pecking Order, Dreams Tonite, Party Police, Blue (Elastica cover), Next of Kin
Fotogalerie

Spinning Coin, Rock Café, Praha, 4.3.2018
© Adam Hencze / musicserver.cz
V loňském roce sice nevyšlo mnoho výrazných indie popových desek, ale z těch, co vyšly, si pozornost zaslouží minimálně "Antisocialites" od kanadských Alvvays. Dobře se to poslouchá, léto, pohoda, klid, trochu té melancholie a samozřejmě i zasněnosti. To všechno tady už ale bylo. Přitom by byla nálepka one-hit wonder v kontextu nejznámější skladby "Archie, Marry Me" vůči muzikantům z Alvvays nefér. Jo, generický indie pop, který ničím výrazným nevyčnívá, ale přesto na něm něco je. To by přece jinak nevyprodali Café v Lese a záhy i Rock Café, kam byl koncert pro velký zájem přesunut.

Večerní program v ještě poměrně prázdném klubu odstartovali britští Spinning Coin. Moc se s tím nemazali a své vystoupení naplnili celkem svižným setem skladeb. Téměř okamžitě si získali pozornost publika a nepochybně zapůsobili.

Alvvays, Rock Café, Praha, 4.3.2018
© Adam Hencze / musicserver.cz
Zato Alvvays nezačali zrovna nejlépe. Pravděpodobně se na tom podepsalo pár poněkud krušných zážitků z předchozích dnů, kdy kapele někdo pomaloval dodávku a, aby toho nebylo málo, pár dní předtím její členy dokonce i okradl, s čímž se po pár skladbách zpěvačka Molly Rankin svěřila. Mírně nejistý úvod se naštěstí podařilo zachránit a Alvvays pozvolna najeli na správnou vlnu. Molly se ponořila do melancholických textů a okouzlila návštěvníky svým jemným hlasem.

Naživo zaznělo téměř celé album "Antisocialites" a dostalo se i na největší hity z eponymního debutu v čele se singlem "Archie, Marry Me", na který čekal snad každý v klubu. Z novinek slavily úspěch rozverný song "Lollipop (Ode to Jim)" či podmanivý refrén z písně "Dreams Tonite".

Alvvays, Rock Café, Praha, 4.3.2018
© Adam Hencze / musicserver.cz
Až na pár ortodoxních fanoušků v předních řadách bylo publikum poměrně klidné. Zasněná atmosféra byla všudypřítomná, koncert příjemně plynul a zážitek umocňovaly příjemně melancholické melodie. Alespoň na chvíli se cítit bezstarostně! Jen škoda, že nebylo léto. Molly nakonec oznámila, že by se k nám v létě ráda s celou kapelou vrátila, což je dobrá zpráva nejen pro ty, kteří by si chtěli kouzelný zážitek z nedělního Rock Café zopakovat, ale i pro ty, kteří si nestihli koupit lístek. Protože to nakonec vlastně fakt stálo za to.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY