"Time & Space" je revoluční hardcore baltimorských Turnstile

01.04.2018 12:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Turnstile fungují od roku 2010, v roce 2015 pak zažehli kariéru slušným debutem "Nonstop Feeling", na kterém představili mix punkrockové energie a hardcorového rytmu. Skutečně vybroušeným klenotem je ovšem až druhé album "Time & Space". Nabušené, překvapivé a chytlavé.
8/10

Turnstile - Time & Space

Skladby: Real Thing, Big Smile, Generator, Bomb, I Don’t Wanna Be Blind, High Pressure, (Lost Another) Piece of My World, Can’t Get Away, Moon, Come Back for More H.O.Y., Right to Be, Disco, Time & Space
Vydáno: 23.2.2018
Celkový čas: 25:15
Vydavatel: Roadrunner Records

V loňském roce šokovala svou deskou "Forever" hardcorová banda z Pennsylvanie Code Orange. Letos si pověst černého koně žánru nesmlouvavě uzmuli mladíci Turnstile. Jejich teprve druhá studiovka "Time & Space" je esencí toho nejlepšího z tradičního i moderního hardcoru. Album, které kapela nahrála za pomoci zkušeného producenta Willa Yipa v jeho vlastním Studiu 4, v sobě nepokrytě mísí nejstarší kořeny tvrdého žánru i překvapivé momenty v duchu punkrocku a moderního coru. Turnstile na novince zní jako směska raných Agnostic Front, Bad Brains a Slaves. Ostatně mnohé napoví již úvodní ani ne dvouminutová pecka "Real Thing". Z ní utkví v paměti především výrazný vokál lídra Brendana Yatese, který umí přepínat z agresivní noty do melodické, aniž by tyto změny působily násilně.

Stopáž alba nedosahuje ani půlhodiny, tu ovšem Turnstile dokázali využít na maximum. "Time & Space" je nabušená a překvapivá nahrávka toho nejjakostnějšího hardcoru, který umí zalézt pořádně hluboko pod kůži.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY