Dasha je v singlu "V.I.P." pohodová, do uší ale neleze

12.02.2018 16:38 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Dasha je jednou z nejznámějších českých nedoceněných zpěvaček. Dlouho za to mohl fakt, že nevydala žádné album. To se změnilo s koncem loňského roku, kdy vyšel její debut "Konečně". Nyní z něj nabízí druhý singl "V.I.P." Autorsky ho má na svědomí dvojice Jana Infeldová a Jan Vávra, kteří jsou spojeni s kapelou Jananas. Singlovou úpravu skladby provedl Viliam Béreš.

"Skupinu Jananas již nějaký čas znám, i když bohužel v rádiích moc často slyšet není. Pouštím si v autě jejich poslední CD, které mi spolehlivě dělá dobrou náladu. Líbí se mi, jaký mají smysl pro nadsázku. Když jsem pro svoje album hledala nějaké nové autory, dostala jsem tip právě na Janu Infeldovou a Jana Vávru z Jananas. Byla jsem zvědavá, jak si poradí s písničkou pro mě. Vycítili, co mi může slušet. Potvrdilo se, že je výhoda, když jsou textaři i muzikanti. Chápou frázování a napíšou text, který se dobře zpívá. Písnička 'V.I.P.' je toho jasným důkazem," říká zpěvačka, vlastním jménem Dagmar Sobková.

Dasha je výtečnou zpěvačkou, které nedělají problémy sebetěžší covery světových zpěváků. Prokazuje to jako členka Moondance Orchestra Martina Kumžáka ve StarDance i v množství muzikálů, kam je stále obsazována. U vlastní tvorby však má malinko problém s tím, aby byla uvěřitelná, dokázala posluchače zaujmout, chytit a nepustit. Skladba si prostě tak v pohodě plyne, ale v uších dlouho nezůstane. Nemělo by to však Dashu odradit od další vlastní produkce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY