G-Eazy představí novinku "The Beautiful & Damned" ve Foru Karlín

08.02.2018 08:41 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

G-Eazy oznamuje evropské termíny turné "The Beautiful & Damned", na kterém představí aktuální stejnojmennou nahrávku, a spolu s ním vystoupí speciální hosté Yung Pinch a Stefflon Don. Do České republiky přijíždí koncertovat poprvé, představí se 11. května 2018 v pražském Foru Karlín. Vstupenky v ceně 1 190 Kč jsou k mání v síti Ticketpro, předprodej bude zahájen 9. února.

Gerald Earl Gillum, světově známý pod jménem G-Eazy, je americký rapper a producent pocházející z Oaklandu v Kalifornii. Kariéru producenta začal již během studií na univerzitě v New Orleans, nicméně poprvé na sebe upozornil až v roce 2008, kdy vydal mixtape s názvem "The Endless Summer", který následně poskytl na internetu zdarma ke stažení. První úspěchy se pak dostavily s trackem "Runaround Sue". G-Eazy není běžným typem rappera a ani se za něj nepovažuje. Za svůj úspěch v hudební branži vděčí nejen svému talentu, ale i pracovnímu nasazení - ještě předtím než vydal své první plnohodnotné album, strávil téměř deset let zdokonalováním své práce a budováním fanouškovské základny.

Snil o úspěšné kariéře a motivovaly ho ikony jako Elvis Presley nebo Tupac. V roce 2013 vyrazil na své první turné, během kterého sjezdil křížem krážem Ameriku a vyvolal doslova šílenství, a to především u křehkého pohlaví. High Times Magazine ho následně označil jako umělce roku. Během své kariéry dokázal zúročit zkušenosti, které posbíral především koncentrováním. Dnes patří k předním představitelům žánru hip hop, do kterého promítá hudební odkazy z padesátých a šedesátých let. Pro jeho image jsou typické černé kožené bundy a účesy à la James Dean, čímž evokuje americkou gangsterskou éru.

K dnešnímu dni vydal téměř čtyři desítky singlů, šest mixtapeů a pět studiových alb - to poslední s názvem "The Beautiful & Damned" loni v prosinci. K nahrávání si přizval umělce jako Halsey, Charlieho Putha, Cardi B nebo A$AP Rockyho.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY