Camila Cabello ukázala na svém sólovém debutu exkolegyním z Fifth Harmony záda

17.04.2018 18:20 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Když Camila Cabello před relativně nedávnou dobou odešla z dívčí pětice Fifth Harmony, chvíli to vypadalo, že se nad ní zavře voda a už bude žít jen z minulé kapelní slávy. Přišel však nečekaný megahit "Havana" a po něm i opravdu povedená sólová deska "Camila".
8/10

Camila Cabello - Camila

Skladby: Never Be the Same, All These Years, She Loves Control, Havana, Inside Out, Consequences, Real Friends, Something's Gotta Give, In The Dark, Into It, Never Be the Same (radio edit)
Vydáno: 12.1.2018
Celkový čas: 36 min.
Vydavatel: Sony Music
Sólová dráha Camily Cabello ze začátku ovšem vůbec nevypadala úspěšně. Sice neponechala nic náhodě a první singl "Crying In The Club" napsala ve spolupráci se současnou hitmakerkou číslo jedna, tedy Siou, ale žádná velká bomba se nekonala. Přitom se jedná o opravdu povedenou písničku, která dokonce zní jinak než většina současného rádiového popu.

Asi i proto všechny poté překvapilo, jak velký hit se stal ze skladby "Havana", která měla původně být jen promosinglem. Její hitparádová umístění po celém světě měla pak za vinu i úpravy debutu, na němž kupříkladu její první singl ani nenajdete. A nutno přiznat, že by se na něj opravdu nehodil.

Druhý pohled a mírné přepracování desce rozhodně prospěly. Místo toho, aby byla nahrávka plná vypjatých emocí a vysokých tónů, je ve své většině nečekaně civilní, a proto v současném mainstreamu poměrně ojedinělá. Vlivy latinskoamerické hudby působí jako příjemné koření, rozhodně se nejedná o úporné hitové snahy, jaké známe třeba v podání Jennifer Lopez či Enriqua Iglesiase. Cabello se nebojí postavit písničku třeba jen na kytaře a svém hlasu ("All These Years" či "Real Friends"), případně jen na klavíru a svém hlasu ("Consenquences"). Z celého alba je cítit, že do něj měla co mluvit a nejedná se jen o dosazení jejího zpěvu do předem hotových generických skladeb.

Desítka silných a hudebně příjemně různých písní ukazuje, že Camila Cabello odstartovala svou sólovou kariéru více než slibně, přičemž svou kvalitou bez problémů dává zapomenout na jakoukoli z desek Fifth Harmony. Záhadou, kterou asi jen tak nerozluštíme, ovšem zůstane jedenáctá položka nahrávky v podobě radio editu písničky "Never Be the Same". Kromě toho, že je o sekundu delší než verze albová, by případné rozdíly poznal asi jen málokdo.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY