Elton John oznámil poslední turné, rozloučit se přijede i do Prahy

24.01.2018 23:42 - Josef Martínek | foto: Vojtěch Kubec / musicserver.cz

Své poslední turné pojme Elton John vskutku velkolepě. Potrvá hned tři roky a 7. května 2019 se s ním zastaví i v pražské O2 areně. Show "Farewell Yellow Brick Road" má více než těžko uvěřitelných 300 termínů. Začne v USA 8. září letošního roku a v Severní Americe také skončí, a to v roce 2021.

"Je čas ukončit jednu cestu, abych mohl plně přijmout další důležitou kapitolu svého života," vysvětluje své rozhodnutí Elton, který termíny oznámil pomocí živého vysílání na YouTube. Do České republiky se vrátí po třech letech, v O2 areně hrál naposledy na podzim roku 2016.

"S troškou nadsázky lze napsat, že tento koncert nebyl pro mladé. Elton John ale může říct, že v devětašedesáti zvládl přes dvě hodiny trvající koncert naprosto živě bez pomoci samplů, playbacku a podobných berliček. A kdo dnes ještě toto může říct?" zhodnotil tehdy vystoupení v recenzi Daniel Maršalík.

Lístky půjdou do prodeje 9. února, ty nejlevnější seženete v síti Ticketportal za 1 990 Kč, za ty nejdražší budete muset z peněženky vytáhnout 4 990 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY